Hohnjec poleg tega do konca današnjega dne zbira nezavezujoče ponudbe za osnovna sredstva in zaloge materiala, postopek prodaje pa je zaupal nizozemskemu Troostwijku.

Tako se nadaljuje prodaja premoženja Polzele v stečaju. Hohnjec je 24. oktobra na javni dražbi vnovič skušal prodati tudi trgovino Polzele na glavni avtobusni postaji v Mariboru. Izklicno ceno je postavil pri 19.350 evrih, varščina je znašala 1935 evrov, a je bila dražba neuspešna.

Prodajalno Polzele ob tovarniškem kompleksu na Polzeli pa je s septembrom najela estonska družba Sirekar Hulgi. Po Hohnječevih besedah bo najem trajal vsaj leto dni, mesečna najemnina pa znaša 530 evrov. Lani je Estoncem v najem oddal tudi del tovarniškega kompleksa, ki ga uporabljajo za skladiščenje.

Družba Sirekar Hulgi je sicer od septembra lani lastnica blagovne znamke Polzela, za kar je takrat skupaj z zalogami gotovih izdelkov odštela 389.000 evrov.

Poleg omenjenega je stečajnemu upravitelju doslej uspelo prodati apartma v Čatežu in parkirišče pri tovarni, medtem ko je bila prodaja opreme, ki jo je ponujal na spletni dražbi, kljub velikemu zanimanju le delno uspešna.

Tovarniški kompleks na Polzeli, ki med drugim obsega novo in staro upravno stavbo, prodajalno outlet, vratarnico, barvarno, pakirnico, šivalnico in pripadajoča zemljišča, bo naprodaj prihodnje leto.