Bury je angleški četrtoligaš, ki je bil v letošnji sezoni izključen iz tekmovalnega nogometa zaradi finančnih težav. To je navijače kluba, ustanovljenega leta 1885, neizmerno razžalostilo, zato so se odločili, da stvari vzamejo v svoje roke. Severozahodna nogometna liga, 10. kakovostna angleška liga, je tako danes sporočila, da razmišlja, da bi medse sprejela klub Bury AFC, ki so ga ustanovili najzvestejši navijači.

»Severozahodna nogometna liga je v torek prejela prijavo novoustanovljenega kluba Bury AFC za mesto v ligi za sezono 2020/21,« so za javnost sporočili iz lige. Skupina v ozadju novega kluba se imenuje Bury Phoenix (Feniks), njihov slogan pa se glasi: »Od navijačev za navijače, v Bury smo vrnili nogomet.«

V nevarnosti pred podobno usodo je tudi nekdanji premierligaški klub Bolton Wanderers, angleška športna javnost pa je zaskrbljena zaradi finančne prihodnosti, ki se v luči dogodkov obeta profesionalnim klubom, ki ne nastopajo v prvi ligi. Bury FC je sicer samo kakšnih 24 kilometrov oddaljen od stadionov obeh gigantov iz Manchestra.