Mama protifašističnega raperja je bila ogorčena nad izjavo tožilke. Tožilstvo je namreč ugotovilo, da umor z nožem, ki ga je izvedel član Zlate zore Giorgos Rupakijas, ni bil naklepen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Umor Fisasa pred lokalom v septembru 2013, ki naj bi ga izvedla Zlata zora iz zasede, je šokiral državo in sprožil preiskavo dejavnosti zloglasne skupine. Mihaloliakos je eden od skoraj 70 obtožencev, ki jim grozi od pet do 20 let zapora zaradi umora in drugih domnevnih kriminalnih aktivnosti.

Glavna točka obtožnice je sicer članstvo v kriminalni organizaciji, med točkami obtožnice pa so tudi umor in napadi. Sodba bo znana v začetku prihodnjega leta.

Mihaloliakos je vztrajal, da je nedolžen. Trdi, da stranko preiskujejo zaradi njene priljubljenosti med grško finančno krizo.

Na vrhuncu priljubljenosti je bila Zlata zora tretja največja stranka v grškem parlamentu, ki je prepričala več kot 370.000 volivcev. Na volitvah julija letos pa je njena priljubljenost padla in stranki se prvič v sedmih letih ni uspelo uvrstiti v parlament.