To je na svoji spletni strani že pred uradno predstavitvijo trase, ki sta se je udeležila tudi kolumbijska kolesarja Nairo Quintana in Miguel Angel Lopez, objavila ekipa Jumbo-Visma. V letu 2020 bo tako rdečo majico v dresu Jumba napadal Kruijswijk.

Poleg Nizozemske, uvodna etapa bo moštveni kronometer, bo obiskala še dve državi, in sicer Portugalsko, kar se bo zgodilo prvič po letu 1997, tam bosta dve etapi, tudi edina daljša od 200 km, in Francijo, kjer bo na sporedu ena od najtežjih etap z vzponom na sloviti Tourmalet, ki ga leta 2020 ne bo na programu Toura.

»Španija je še vedno naš dom, kraj, ki nas spominja na to, od kod prihajamo in kam gremo, a nas tudi sili v to, da rastemo kot tekmovanje in se še naprej razvijamo,« je o raznolikosti dirke povedal direktor tekmovanja Javier Guillen.

Dirka, ki se ne bo spustila južneje od Madrida, naj bi bila nekoliko lažja kot letošnja. A še zdaleč ne lahka, etape se bodo osemkrat končale na vrhu vzpona. Prva taka etapa bo že četrta, končala se bo v Arrateju, v deveti bo na sporedu vzpon na Tourmalet, v 15. etapi se bodo tekmovalci povzpeli še na en znameniti gorski cilj, Angliru.

Po tej etapi in dnevu premora pa bo na sporedu najbrž odločilna preizkušnja, edini posamični kronometer, zaključni vzpon na Mirador de Ezaro, dolg je 1,8 kilometra, ima kar 14,6 odstoten naklon. Zadnja gorska etapa bo predzadnja, 20., končala se bo z vzponom na La Covatillo. Kolesarji bodo sicer v 21 etapah prekolesarili 3,245 km.

Lani je poleg Rogliča v Španiji odlično kolesaril tudi 21-letni Tadej Pogačar v dresu UAE Emirates, ki si je na koncu privozil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. V prihodnji sezoni pa se bosta tako na novo okronani slovenski športnik leta kot Pogačar podala na dirko po Franciji in ju v Španiji najverjetneje ne bo.