Preden pa si pogledamo, kaj za pripravo potrebujemo in kako rolice pripravimo, pa še nekaj luštnih zimskih sladic, ki jih letos morate pripraviti:

Dih jemajoči korenčkovi mafini s kremnim namazom

Osvežilen in božansko sočen limonin kolač

Priljubljena Marina biskvitna jabolčna pita

Enostavni domači churrosi (španski ocvrtki) s čokoladno pomako

Prekmurska palačinka

Skutin štrukelj

Čokoladna mascarpone tortica brez moke

Več sladic pa lahko najdete pod oznako Sladice.

Priprava cimetovih rolic je malenkost daljša, je pa trud še kako poplačan. Pripravo lahko razdelimo na tri korake. Najprej pripravimo testo. Nato pripravimo nadev, rolice zavijemo in spečemo, na koncu pa rolice še premažemo s svilnato kremo.

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za več kot 12 rolic)

Sestavine za testo:

470 ml toplega (mandljevega) mleka

100 g stopljenega kokosovega olja

55 g rjavega sladkorja

1 vrečka suhega kvasa (7 g)

515 g polnozrnate moke (razdeljene na 460 g in 55 g)

1 žlička pecilnega praška

2 žlički soli

Sestavine za nadev:

53 g stopljenega masla

150 g rjavega sladkorja

3 žlice cimeta

1 ščepec soli

+ maslo za premaz pekača

Sestavine za premaz:

115 g kremnega sira sobne temperature

45 g masla sobne temperature

6 žlic sladke smetane

1 žlička vanilijeve esence

95 g sladkorja v prahu

PRIPRAVA

V večji skledi skupaj zmešajte toplo mleko, stopljeno kokosovo olje in sladkor – mešanica naj ima 40 stopinj Celzija. Nanjo enakomerno stresite kvas in pustite počivati 5 minut, da se kvas aktivira in nastanejo male gubice. Nato v toplo zmes z leseno kuhalnico previdno umešajte 460 g moke, da se sestavine le zmešajo. Pokrijte s plastično folijo in servetom in pustite, da eno uro na toplem počiva.

Testu po eni uri odstranite servet in folijo in vanj s kuhalnico umešajte miks moke, pecilnega praška in soli. Dobro premešajte in malo pregnetite, potem pa dajte na pomokano površino, še malo pregnetite, nato pa razvaljajte v pravokotnik, debel približno pol centimetra.

Skupaj dobro zmešajte stopljeno maslo, sladkor, cimet in sol ter z mešanico premažite razvaljano testo. Nato testo zvaljajte v debel svaljek.

Testo narežite na približno dvocentimetrske rolice in jih postavite v premazan pekač. Pustite, da je med rolicami kakšen centimeter prostora, saj bodo rolice med peko narasle. Rolice pecite približno 30 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija.

Skupaj dobro zmiksajte presejan sladkor v prahu, na sobno temperaturo ogreto maslo in kremni sir ter sladko smetano in vanilijevo esenco. Z njim premažite pečene in ohlajene cimetove rolice.