Na izenačeni tekmi je James ob koncu imel met za zmago Lakersov, a zgrešil, žoga je pripadla domačim, Domantas Sabonis je zadel enega od dveh prostih metov in zmaga je ostala doma. Sabonis je na koncu zbral 26 točk in deset skokov. Dvajset točk je za goste prispeval tudi Dwight Howard.

»Vedeli smo, da ko bomo udarili, bodo oni nazaj. Držali smo skupaj,« je po četrti zaporedni zmagi Indiane povedal Sabonis. So pa do nove zmage prišli mestni tekmeci Lakersev, košarkarji LA Clippers, ki so doma s 120:99 premagali Phoenix Suns. Paul George je k zmagi prispeval 24 točk, Kawhi Leonard in Lou Williams pa vsak po 20.

Ekipa Atlanta Hawks je sicer izgubila na gostovanju pri New York Knicks s 120:143, vseeno pa je bil prvo ime obračuna Trae Young, ki je za Atlanto dosegel 42 točk, osem podaj in štiri skoke. Pri New Yorku je bil s 27 točkami najbolj razpoložen RJ Barrett.

Ekipe slovenskih košarkarjev bodo na delu ponovno v noči na četrtek, Miami Heat Gorana Dragića bo gostoval pri Philadelphii 76ers, Dallas Mavericks Luke Dončića bo gostil Boston Celtics, Denver Nuggets Vlatka Čančarja pa Orlando Magic. Zaradi poškodbe najverjetneje tako Dragić kot Dončić ne bosta stopila na parket.