Odbojkarji ACH Volleyja se z drugega gostovanja v letošnji sezoni lige prvakov v domovino vračajo še z drugo ničlo. Serijski slovenski prvaki niso ponovili izvrstne predstave izpred tedna dni, ko so v Tivoliju presenetili Kuzbas, in so v osrčju Rusije klonili proti Novemu Urengoju z 1:3 (24, -20, -19, -16). Pri zmagovalcih je blestel ruski reprezentančni sprejemalec Egor Kljuka, ki je tekmo končal s 26 točkami.

Kljub črnogledim napovedim je tekmo pri ACH Volleyju začel sprejemalec Jan Pokeršnik, ki si je prejšnji teden poškodoval zapestje. A Ljubljančanom tudi njegova pomoč ni pomagala za morebitno novo presenečenje. Začetek tekme je bil sicer obetaven. Gledalci so lahko spremljali izenačen dvoboj, v katerem nobena od ekip ni vodila za več kot dve točki. Tako je bilo tudi v končnici, ko je ACH Volley vodil že s 24:22, a izkoristil šele tretjo zaključno žogo in osvojil niz.

Slabše so Ljubljančani krenili v naslednji niz. Nekaj napak, slabši sprejem in manjša zbranost so bili glavni vzrok, da so gostitelji ekspresno nanizali pet zaporednih točk in prišli do visokega vodstva z 9:2. Slovenski prvaki so bili pred zahtevnim izzivom lovljenja visokega zaostanka in še enkrat več presenetili. Rusom so se na polovici niza približali na točko, nekaj trenutkov kasneje pa se že veselili izenačenja (14:14). A tu se je njihov nalet tudi zaključil. Sledila je nova serija točk ruskega predstavnika in vodstvo z 20:14, kar je zadoščalo za poravnavo na 1:1 v nizih.

Odbojkarji Novega Urengoja so v nadaljevanju zaigrali bolj sproščeno, medtem ko ACH Volley igre z začetka obračuna ni več ponovil. Sprejem je bil slabši, domači pa so začeli vse bolj uhajati. Čeprav so Slovenci vzpostavili ravnotežje, pa tekmecev niso ogrozili. Tretji niz so gostitelji dobili s 25:19, še prepričljivejši pa so bili v zadnjem, četrtem, ko so Ljubljančanom dopustili le 16 točk.

Liga prvakov, skupina B, 3. krog: Novi Urengoj – ACH Volley (-24, 20, 19, 16), danes ob 19.30: Berlin Recycling Volleys – Kuzbas Kemerovo.