Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma za najboljša športnika iztekajočega se leta razglasilo kolesarskega maga Primoža Rogliča in športno plezalko Janjo Garnbret. Ekipa leta je prepričljivo postala odbojkarska reprezentanca, ki je bila druga na domačem evropskem prvenstvu.

Za 105 članov DŠNS, ki so oddali veljavne glasovnice, ni bilo dvoma. V moški konkurenci je Roglič za 72 točk prehitel lanskega zmagovalca Luko Dončića, ki je bil tokrat drugi. Roglič je prekinil zimske priprave v Španiji in prišel po priznanje, ki mu ga je izročil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Na tretje mesto se je uvrstil motokrosist Tim Gajser, letošnji svetovni prvak v razredu MXGP. Janja Garnbret je v dvoboju z alpsko smučarko Ilko Štuhec ubranila laskavi naslov športnice leta. Tretja je bila kajakašica Eva Terčelj. DŠNS je priznanje za najobetavnejšo športno osebnost leta podelilo teniški igralki Kaji Juvan. Priznanje za fair play je prejel biatlonec Alex Cisar, ki je aprila na tekmi na Pokljuki odstopil palico sotekmovalcu Tilnu Gregorki.

Poleg Čeferina so priznanja najboljšim športnikom podelili znani Slovenci, ki so s svojim delom pustili odmeven mednarodni pečat. Na odru Cankarjevega doma so se razvrstili svetovno znana koreografinja Nika Kljun, oblikovalec avtomobilov pri Mercedes-Benzu Robert Lešnik, slavna kuharska mojstrica Ana Roš, igralka Katarina Čas, podjetnik Joc Pečečnik, nekdanja miss Jugoslavije Bernarda Marovt, pevec Tomi Meglič in starosta slovenske odbojke Viktor Krevsel. DŠNS je med prireditvijo posebno pozornost namenil slovenskemu olimpioniku Miroslavu Cerarju, ki je letos praznoval osemdeseti jubilej. Obiskovalci v dvorani so čestitali tudi nekdanji atletinji Mariji Šestak, ki je šele letos prejela bronasto kolajno s svetovnega prvenstva 2007. Tedaj je bila Šestakova v Osaki peta, a je kasneje pridobila dve mesti, saj so njeni tekmeci zasačili v dopinškem prekršku.