Ponoči bo na zahodu in jugu pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugod bo deloma jasno. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, v severnih krajih od 0 do 4 stopinj Celzija.

V sredo bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodnih, južnih in deloma osrednjih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter, ob morju šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, v severni Sloveniji od 5 do 10 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek se vreme ne bo bistveno spremenilo. Na zahodu bo precej oblačno z nekaj dežja, na vzhodu pa deloma sončno. Še bo toplo za ta čas.

Vremenska slika: Nad jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje. Z okrepljenim jugozahodnim vetrom priteka k nam topel in razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Nekaj jasnine bo predvsem v krajih vzhodno in severno od nas, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v Gorskem Kotarju in v hribovitem delu Furlanije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.