Dallas je prekinil zmagoviti niz Milwaukeeja, ki je bil nepremagan kar 18 tekem po vrsti. Poraz proti Dallasu je tudi pomenil, da Milwaukee, ki ima razmerje 24 zmag in štirih porazov, ni več najboljša ekipa lige NBA. Mesto vodilnega so zasedli košarkarji Los Angeles Lakers s 24 zmagami in tremi porazi.

Dallas z 18 zmagami in osmimi porazi ostaja tretja najboljša ekipa zahodne konference. Na drugem mestu so košarkarji LA Clippers (20:8).

Najboljši posameznik na tekmi je bil prvi zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo, ki je tekmo končal z izkupičkom 48 točk in 14 skokov, a ni mogel vsega postoriti sam.

Dončić ni potoval z ekipo v Milwaukee. Trenutno je popolnoma posvečen sanaciji poškodbe. Dvajsetletni Ljubljančan je v soboto utrpel zvin gležnja po 100 sekundah tekme proti Miamiju.

Trener Dallasa Rick Carlisle je bil zelo optimističen o stanju poškodbe mladega slovenskega zvezdnika.

"Luka se zelo dobro odziva na zdravljenje. Ne potrebuje več opornice in hodi brez bergel," je dejal trener Dallasa.

"Zelo dobro napreduje. V sredo (op. STA, v noči na četrtek po slovenskem času) doma še ne bo igral, o napredku bo več znanega po tekmi z Bostonom," je napovedal.

Po poškodbi prepone na parket še ni stopil tudi Goran Dragić. Njegov Miami Heat je sicer izgubil proti ekipi Memphis Grizzlies s 111:118. Miami je z razmerjem 19 zmag in osem porazov na četrtem mestu v razvrstitvi vzhodne konference. Pred njim je Boston (17:7).