Koncerta v nočnem klubu konec oktobra leta 2015 se je udeležilo okoli 400 ljudi. Med koncertom so sprožili pirotehniko, nakar se je vnel požar, med obiskovalci pa je izbruhnila panika. Obiskovalci so skušali zbežati iz prenapolnjenega kluba, ki pa ni imel zasilnih izhodov.

V preiskavi so odkrili številne nepravilnosti in kršitve varnostnih pravil, kritiki pa so tragedijo videli kot utelešenje tega, kam vodijo nizki standardi in korupcija v državi.

Sodišče je danes organizatorko pirotehnike obsodilo na 12 let in osem mesecev zapora zaradi nenamernega uboja, saj njeno podjetje ni imelo vseh potrebnih dovoljenj. Trije lastniki kluba bodo morali zaradi nenamernega uboja za zapahi preživeti 11 let in osem mesecev. Še več drugih, med njimi četrtnega župana v Bukarešti, ki je dal dovoljenje za obratovanje, pa je sodišče obsodilo na do deset let zapora.

Še vedno pa poteka preiskava zaradi dela zdravstvenih služb. V klubu je namreč umrlo 26 ljudi, še 38 pa jih je umrlo kasneje, zaradi česar so se pojavili sumi glede učinkovitosti delovanja zdravstvenega sistema in očitki glede blokiranja transporta pacientov na zdravljenje v tujino.

Po tragediji so izbruhnili protivladni protesti zaradi razširjene korupcije v državi, ki so vodili v odstop tedanjega socialnodemokratskega premierja Victorja Ponte.