Prvič v zgodovini lige prvakov so v osmini finala le klubi iz najboljših petih lig, zato se obetajo vrhunski pari vse do 30. maja, ko bo finale v Carigradu. Za osmino finala je bil žreb še dirigiran, saj se med seboj ne moreta pomeriti kluba iz iste države in iste predtekmovalne skupine. Od četrtfinala naprej bo odprt. Prve tekme osmine finala bodo od 18. do 26. februarja in povratne od 10. do 18. marca.

Borussia Dortmund – PSG: Nesramno bogati PSG s superzvezdnikoma Neymarjem in Mbpajem gre v izločilne boje s slabo popotnico, saj je v zadnjih treh sezonah lige prvakov izpadel že v osmini finala. To bo posebna tekma za trenerja Parižanov, Nemca Thomasa Tuchla, ki je pred prihodom v Francijo treniral prav Borussio Dortmund. Moštvo iz delavskega Porurja je eden zadnjih predstavnikov tradicionalnih nogometnih vrednot in ima med vsemi klubi v osmini finala najglasnejše in najzvestejše navijače. Možnosti za četrtfinale: 70:30 za PSG.

Real Madrid – Manchester City: Derbi težkokategornikov s trofejnima trenerjema Zinedinom Zidanom in Pepom Guardiolo na čelu. Kluba si drugega nista želela za tekmeca. Real Madrid, rekorder s 13 naslovi evropskega prvaka, trenutno z igro in zasedbo ni konkurenčen za sam vrh, a ima aduta v izkušnjah s takšnimi tekmami. Manchester City, katerega največji uspeh doslej je polfinale, je na stavnicah celo prvi favorit za prvaka. Še posebno zdaj, ko je izgubil možnosti za ubranitev naslova angleškega prvaka in se bo lahko posvetil ligi prvakov. Manchester City je primer, da z nakupi igralcev za milijardo evrov ne moreš postati prvak, ampak mora ekipa imeti tudi dušo. »Real je po naslovih najboljši, a ker hočemo biti najboljši mi, ga želimo premagati,« je žreb komentiral direktor Cityja Txiki Begiristain. Možnosti za četrtfinale: 55:45 za Manchester City.

Atalanta – Valencia: Za oba kluba najbolj srečen žreb. Valencia je bila najbolj zaželena tekmica iz prvega bobna, Atalanta pa iz drugega. Atalanta z umetnikom Josipom Iličićem je celo debitantka v ligi prvakov, Valencia je v finalu igrala dvakrat. Španci so favoriti, saj so izločili tudi Ajax. Možnosti za četrtfinale: 65:35 za Valencio.

Atletico Madrid – Liverpool: Atletico Madrid s slovenskim vratarjem Janom Oblakom je dobil najtežjega možnega tekmeca. Liverpool, branilec naslova evropskega prvaka, v letošnji sezoni v Angliji ruši vse pred seboj. »Igrajo zelo dobro. Ni nas strah tekmeca. Če bomo odigrali popolni tekmi, lahko napredujemo v četrtfinale,« je španskim medijem povedal Jan Oblak. Možnosti za četrtfinale: 60:40 za Liverpool.

Chelsea – Bayern: Bayernu ne gre po načrtih v bundesligi, skupinski del lige prvakov pa je kot edini klub končal s stoodstotnim izkupičkom. Bavarci po odstavitvi Nika Kovača še iščejo novega trenerja in pripravljajo povračilo. Chelsea jih je leta 2012 premagal v finalu lige prvakov po enajstmetrovkah prav na njegovem domačem stadionu v Münchnu. Londončani pod vodstvom Franka Lamparda navdušujejo z všečno igro in številnimi mladimi igralci, a v osmini finala odločajo izkušnje. Možnosti za četrtfinale: 65:35 za Bayern.

Lyon – Juventus: Lahek žreb za Juventus, a podpredsednik kluba Pavel Nedved opozarja: »Če februarja in marca nisi v pravi formi, ne moreš napredovati.« Lyon se je skozi šivankino uho uvrstil v osmino finala, v nedeljo pa zaradi poškodbe do konca sezone ostal brez kapetana Memphisa Depaya. Možnosti za četrtfinale: 90:10 za Juventus.

Tottenham – Leipzig: Izjemno ambiciozni Leipzig, pri katerem je Kevin Kampl trenutno poškodovan, navdušuje z všečno igro in senzacionalno vodi v nemški bundesligi. Prihod Joseja Mourinha, ki je zamenjal Mauricia Pochettina, je lanskemu finalistu lige prvakov Tottenhamu dvignil vrednost delnic. Možnosti za četrtfinale: 70:30 za Tottenham.

Napoli – Barcelona: Lahek žreb za Barcelono, katere igra pa je preveč odvisna od forme Lionela Messija. V Neaplju je kaotično od začetka sezone. Vrhunec je bila zamenjava dokazano uspešnega Carla Ancelottija z divjim Gennarom Gattusom. Možnosti za četrtfinale: 80:20 za Barcelono.