Med letošnjim tekaškim dogodkom v ameriškem mestu Savannah se je pripetil incident. Novinarka televizijske postaje WSAV-TV Alex Bozarjian je s terena poročala o tekačih, ki so se letos preizkusili v teku čez Talmadgov spominski most. Ob tem so številni tekači šaljivo rinili v kader. Bozarjianova se kljub njihovemu početju ni pustila motiti, ko je mimo nje pritekel 43-letni prebivalec mesta Statesboro, pa je obnemela. Pogledala je za moškim, ki je medtem že stekel v daljavo, nato pa nadaljevala svoj prispevek. Iz posnetka sprva ni mogoče razbrati, kaj točno se je zgodilo, kasneje pa je Bozarjianova zadevo pojasnila prek twitterja. Moški jo je namreč udaril in zgrabil za zadnjico.

»Napadel si me, med objektiviziral in osramotil,« je novinarka zapisala na svojem twitter računu. »S tem NIKDAR ne bi smela imeti opravka nobena ženska na delovnem mestu ali kjerkoli drugje!!! Bodi boljši.«

Moški se je medtem že zglasil na televizijski postaji, kjer se je pred kamerami opravičil za svoje ravnanje. »Šlo je za strašno dejanje in strašno napako,« je povedal in pojasnil, da je poskušal novinarko potrepljati po hrbtu ali rami ter da je šele ob ogledu posnetka spoznal, da se je dotaknil njene zadnjice.

Opravičilo pa kot kaže ne bo zadoščalo. Moški je bil medtem že aretiran. V ameriški zvezni državi Georgia, kjer se je dogodek pripetil, nedovoljen fizični stik z intimnim delom telesa obravnavajo kot prekršek, za katerega je zagrožena tudi kazen do enega leta zapora.