Glede na to, da sta tako Cedevita Olimpija kot Krka pred tekmo 11. kroga lige ABA potrebovali zmago, da prekineta niza dveh zaporednih porazov, je bilo pričakovati, da bo v igri več strasti in motiviranosti. A niti približno ni bilo tako. V dvoboju moštev, ki sta bili v izredno slabi dnevni formi, je odločila individualna kakovost posameznikov, ki je strahovito na strani Ljubljančanov.

Potem ko je Olimpija na zadnjem domačem obračunu Crveno zvezdo na kolena spravila pred dobrimi 5000 navijači, se jih je to pot na tribunah v največji slovenski dvorani zbralo precej manj. Pravega vzdušja ni bilo, kar je očitno uspavalo domače košarkarje, ki so bili poklapani tudi zaradi izpada iz evropskega pokala med tednom. Novomeščani so v tekmo krenili pripravljeni na boj, zato so hitro povedli z osmimi točkami naskoka, kar je močno ujezilo trenerja zmajev Slavena Rimca, ki se je ob potezah svojih igralcev držal za glavo. Ljubljančanom je grozilo, da bi si lahko nabrali višji zaostanek, a so se še pravočasno prebudili. Jaka Blažič je z zabijanjem po šestih minutah in 44 sekundah dosegel prvi koš iz igre za Olimpijo, nato pa je steklo tudi soigralcem. Kljub temu da se niso povsem razigrali, so sredi druge četrtine dolenjsko moštvo ujeli, do polčasa pa si nato nabrali zalogo devetih točk.

Energije je tudi v drugem polčasu na obeh straneh primanjkovalo, zato maloštevilna publika v Stožicah s predstavo na parketu nikakor ni mogla biti zadovoljna. Košarkarji Krke so sicer ob koncu tretje četrtine zagrozili, a je Olimpija, pri kateri je bil občutek, da je igrala s pol moči, znala vsakokrat odgovoriti in je na koncu prišla celo do uspeha z visoko razliko. »Imam občutek, da smo v prvem polčasu veliko podarili Olimpiji. Imeli smo priložnost, da gremo na odmor z veliko boljšim rezultatom. Poznalo se je, da sta Jošilo in Đapa, ki lahko prineseta igro s hrbtom, poškodovana. Vseeno smo spuščali premalo žog pod koš. Z nekaterimi elementi sem zadovoljen, z nekaterimi ne. Med te gotovo spada individualna obramba,« je dogajanje ocenil trener Krke Vladimir Anzulović. Slaven Rimac je bil na drugi strani zadovoljen z reakcijo po izpadu iz evropskega pokala. »Poznalo se je, da nas je tekma z Nanterrom potrla. Psihično se še nismo povsem pobrali. Vesel sem, da smo našli peterko, ki je na koncu prve in začetku druge četrtine prinesla energijo, nato pa smo v drugem polčasu naredili razliko, da je bila tekma mirna. Krka je neugodna ekipa, ki se ves čas bori. Morali smo znižati peterko, da smo na koncu dosegli, kar smo želeli. Ni bilo lepo, a pomembna je zmaga.«

Harris prekinil pogodbo,odhaja tudi Čakarun ...

Izjemno prvo polovico rednega dela sezone so v Laktaših zaokrožili košarkarji Primorske, ki so proti Igokei vknjižili osmo zmago in si na lestvici delijo fantastično drugo mesto. A kot kaže, je bil to labodji spev Koprčanov. Kljub zanikanjem iz kluba je jasno, da je finančno stanje slabo oziroma počasi že nevzdržno. Prvič je o tem na glas spregovoril tudi trener Jurica Golemac: »O odhodih igralcev se govori že mesec in pol. Tokrat lahko rečem, da resnično ne vem, kaj bo prinesel ta teden. Ponosen sem na to skupino igralcev, ki je poštena do dela in sebe. Pokazali so veliko spoštovanje do vseh, s katerimi delajo v klubu. Kljub temu da plače niso redne, ni bilo nikakršnega govora o stavki ali kaj podobnega. Všeč mi je, da smo skupaj zdržali prvo polovico rednega dela sezone in tako pokazali, koliko veljamo. Kaj bo v naslednjih dneh in tednih, pa je na ljudeh, ki imajo na to vpliv.« Že danes zvečer je tako po poročanju uveljavljenega italijanskega košarkarskega portala Sportando pogodbo prekinil prvi strelec Lance Harris, Marjan Čakarun naj bi odšel na Madžarsko k Szolnoku…

Primorska je sicer proti Igokei vodila večino obračuna, ob koncu tretje četrtine tudi že za 12. Nekaj nerazumljivih sodniških odločitev je gostitelje vrnilo v igro za zmago, a so imeli Koprčani v svojih vrstah izjemno razpoloženega prav Harrisa, ki je zbral 33 točk, od tega štiri izredno pomembne v zaključku s črte prostih metov. »Igokea je predobra, da bi jo zlomili v 10. ali 15. minuti. Pripravljeni smo bili, da zmagamo v 40. To smo uresničili, za kar bi igralcem resnično čestital,« je bil na ekipo, ki je, kot kaže, v taki sestavi igrala skupaj zadnjič, ponosen Golemac.

Liga ABA, 11. krog, drugi izidi: Partizan – Cibona 102:66 (26:22, 49:38, 79:53, Paige 15, Thomas 14; Gibson 18, Prkačin 9), Zadar – Crvena zvezda 78:76 (14:20, 43:40, 60:58, Allen 22, Mavra 18; Simanić 16, Davidovac 11), FMP – Budućnost 89:79 (20:17, 43:43, 68:61, Radovanović 18; Bamforth 18), Mornar – Mega 85:68 (30:15, 54:36, 68:51, Markota 22, Begić 7; Mesiček 19, Macura 0).