23-letna Toni-Ann Singh je postala 69. miss sveta. Krono ji je predala Mehičanka Vanessa Ponce de Leon, so sporočili organizatorji lepotnega tekmovanja.

"Zelo sem počaščena in hvaležna za to priložnost, predvsem pa razmišljam o tem, kaj vse bo treba postoriti, da pa imam zdaj platformo in sredstva za to. Pripravljena sem prevzeti dolžnosti," je dejala ob prejemu krone.

Singhova študira psihologijo na državni univerzi na Floridi. Želi si postati zdravnica. Sicer je aktivna tudi v študentskih vrstah; bila je predsednica društva karibskih študentov na univerzi. Sicer rada poje in obvlada celo operno petje. Ima tudi svoj video blog, v prostem času pa rada kuha.

Za krono najlepšega dekleta na svetu se je sicer potegovalo 111 tekmovalk, ki so se morale pomeriti tudi v nekaj izzivih in tekmovanjih. Na koncu je bila najuspešnejša Jamajčanka.

Tekmovanje za miss sveta je najstarejše in največje mednarodno lepotno tekmovanje. Začelo se je leta 1951 v Veliki Britaniji. Organizacija, ki jo že leta vodi Julia Morley, ima predstavnike v 140 državah sveta. Finalni nastop je ena najbolj gledanih oddaj na svetu; spremlja jo več kot milijarda ljudi, navajajo organizatorji.