Najditeljica je namreč med sprehodom po predelu nad Trbovljami, imenovanem Lakonca, ki sodi med sprehajalne kotičke lastnikov psov, naletela na grozljivo sliko. Med hojo je naletela na pasje truplo z dvakrat prerezanim vratom. »Srbija??? NE! TRBOVLJE! Lakonca. Borbe? Bog ve. Vrat ima prerezan. In to dvakrat. Odvržena, kot zadnja smet. Zobje zgledajo lepi, koža, dlaka...kakšen demodex ali kaj podobnega. Deklica je bila. Kolegica jo je našla. Odčitaval se bo čip. Do tačas počiva..., ne, nisem je pustila tu....Če jo kdo prepozna...naj se javi. Žalostno...ONA svojega lastnika in obenem prijatelja nikoli ne bi zapustila...ta nekdo jo je...pustil v agoniji zadnjih vzdihljajev,« je zapisala E. M.

Šok in zgražanje

Objava s fotografijami je sprožila val zaprepadenosti, šoka, zgražanja in obsojanja z različnimi odzivi. Eni so sumili na pasje boje, drugi na prerez vratu, tretjim se je zdelo, da bi lahko šlo za posledico spopada z divjimi svinjami, ki tudi sem zaidejo s še višjih predelov Retja in Bukove gore.

»Truplo je bilo najdeno okoli 15. ure na levem delu travnika, ob obrobju gozda, v zgornjem delu Lakonce. Kakšnih deset minut po šokantnem in grozljivem odkritju sem prišla ponj in ga odpeljala. Kje je sedaj, ne smemo povedati zaradi obdukcije in preiskav,« nam je povedala E. M.

Bodo sprožili kazenski pregon?

Ker je internet okno v svet, je srhljivi primer hitro zaokrožil naokrog. In klobčič se je, zaenkrat še neuradno, začel razpletati. Kot je med drugim zatrjevano, naj bi preko facebooka še istega dne izsledili lastnika. Po navedbah, ki niso uradne, naj bi šlo za N. Š., tujca s prebivališčem v Trbovljah. Kot je slišati, naj bi kmalu zatem, ko je izvedel, da so našli poginulo žival, začel trditi, da mu je ta pobegnila. Nekateri pa menijo povsem drugače. Eden od piscev komentarjev je zapisal njegovo ime in pojavili so se tudi komentarji, da žival ni pobegnila, ampak da je bila zaklana. Vrat naj bi ji dvakrat prerezal po navedbah in sumih prav lastnik. Kot je prav tako že slišati neuradno, naj bi žival pokončal zaradi bolh in kožnih težav.

Ali to drži ali ne, še ni znano, saj uradnih podatkov še ni. Lastništvo živali se bo preverjalo tudi z morebitnim mikročipom. Zoper neznanega povzročitelja ali celo lastnika pa bo, kot je slišati, sprožen tudi kazenski pregon. Primer, ki ga policija v Trbovljah že obravnava, namreč dobiva veliko ogorčenja.