Najboljši deskarji in deskarke so se minuli konec tedna mudili v Cortini d'Ampezzo v Italiji, kjer je bil na sporedu drugi paralelni veleslalom za svetovni pokal v letošnji sezoni. Ta je tako v moški kot ženski konkurenci postregel z enakima zmagovalcema kot teden dni pred tem v Rusiji, saj sta na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopila Nemka Ramona Theresia Hofmeister in Italijan Roland Fischnaller.

Od petih slovenskih predstavnikov se je najbolje odrezala Gloria Kotnik, ki je bila v kvalifikacijah peta, na rdeči progi pa je vpisala celo najboljši čas. Z uspešnim deskanjem je nato nadaljevala v osmini finala, kjer je premagala Japonko Emi Sato, njen pohod proti vrhu pa je nato v četrtfinalu zaustavila Ruxin Zang. Kitajka je bila po napaki Slovenke v zgornjem delu proge boljša za vsega stotinko sekunde. »Žal je bila napaka prevelika. Vseeno je bil v primerjavi s tekmama v Rusiji narejen korak naprej. Najboljši kvalifikacijski čas na eni od prog je vsekakor potrditev, da sem na pravi poti,« je dejala Gloria Kotnik, ki je na koncu zasedla peto mesto.

Slabše so se odrezali njeni reprezentančni kolegi. Tim Mastnak je bil naknadno diskvalificiran, ker je povozil količek, Jernej Glavan je zasedel 48. mesto, po preboju skozi kvalifikacijsko sito pa sta svoj prvi dvoboj izgubila Žan Košir in Rok Marguč. Prvega je premagal Italijan Maurizio Bormolini, drugega pa Nemec Stefan Baumeister.