"Z globoko žalostjo sporočamo, da je ponoči zaradi posledic kratke bolezni premil Danny Aiello, ljubljeni mož, oče, dedek, igralec in glasbenik," je sporočilo družine britanskemu BBC predala igralčeva agentka Jennifer De Chiara. Družina je zaprosila za spoštovanje zasebnosti v tem zanje težkem času in dodala, da bodo podrobnosti glede pogreba sporočili v prihodnje.

V filmu Boter 2 je Aiello odigral manjšo vlogo gangsterja Tonyja Rosata, ki pa je postala kultna, zaradi njegove izjave: "Michael Corleone vas pozdravlja!", ki jo izreče, preden začne dušiti tekmeca svojega nadrejenega Franka Pentangela.

Preboj na filmsko sceno je Aiellu sicer uspel v začetku 70. let z dramo o baseballu Bang the Drum Slowly v režiji Johna D. Hancocka, v kateri je igral tudi Robert De Niro. Ob De Niru je nastopil tudi v filmu Bilo je nekoč v Ameriki Sergia Leoneja, zaigral pa je tudi v Škrlatni roži Kaira v režiji Woodyja Allena. Med njegovimi aktualnimi vlogami je tista iz filma Mala Italija režiserja Donalda Petrieje.

Igralski kolegi so se že poklonili njegovemu spominu na družbenih omrežjih. Igralec iz filma Popolna bojna oprema Matthew Modine je poudaril njegovo ljubečo plat, talente in modrost, igralka Mia Farrow pa je zapisala, da je bil Aiello čudovita oseba.

Poleg v filmih je igralec nastopal tudi na Broadwayju, bil pa je tudi glasbenik. Izdal je več studijskih albumov, med njimi Live from Atlantic City leta 2008, še navaja BBC.