Hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina prihodnji mesec čaka še ločena obravnava zaradi obtožbe o posilstvu in spolnem napadu. V primeru, da bo spoznan za krivega, lahko pristane tudi v zaporu.

Weinstein trenutno na gležnju nosi monitor, ki spremlja njegovo gibanje, zaradi nepravilne uporabe pa so mu varščino že zvišali z enega na pet milijonov dolarjev. Avgusta je bil sicer udeležen v prometni nesreči, v kateri je utrpel poškodbo hrbtenice. Kmalu naj bi ga čakala operacija, na sredino zaslišanje na sodišču v New Yorku pa je prišel s hojico.

Čeprav je znesek za poravnavo na prvi pogled zajeten, pa so številni prepričani, da gre za slab dogovor. Weinsteinu namreč ni treba priznati krivde, s plačilom tega zneska bo zaključena večina civilnih tožb proti njemu, vsota pa naj bi bila po mnenju številnih bistveno prenizka.

Danes 67-letnega Weinsteina je do zdaj neprimernega spolnega vedenja in nadlegovanja obtožilo že več kot 70 žensk, med njimi tudi Rose McGowan in Ashley Judd. Plaz je sprožil članek v New York Timesu, objavljen oktobra 2017, v katerem so popisali desetletja obtožb proti hollywoodskemu magnatu, Weinsteinov primer pa je eden najvidnejših v okviru gibanja #MeToo.