Nova tekma Dallasa v ligi NBA, nova izjemna predstava Luke Dončića. Na to smo se v letošnji sezoni že navadili, pa vendar 20-letni Ljubljančan vedno znova preseneti z neverjetnimi potezami in statističnimi številkami. Tokrat je na tekmi proti Detroitu, ki je potekala v glavnem mestu Mehike Ciudadu de Mexicu, k zmagi Dallasa s 122:111 prispeval 41 točk, 12 skokov in enajst asistenc, s čimer je vknjižil že osmi trojni dvojček v sezoni in kot prvi igralec pred 21. letom starosti drugega z več kot 40 doseženimi točkami. Hkrati je to Dončićev sedmi trojni dvojček v NBA-karieri na gostovanju, s čimer je na lestvici igralcev do 22. leta starosti prehitel Magica Johnsona in LeBrona Jamesa, ki sta jih do takrat zbrala po šest.

Luka Dončić je sicer v Mehiki dobil potrdilo, da postaja globalna športna zvezda. Ves čas je bil v središču pozornosti, ko pa je na začetku tekme gledalce nagovoril v španščini, je s tribun donelo: »MVP, MVP!« Ljubljančan je nato Dallas popeljal do 17. zmage na 24 tekmah, kar je izenačitev najboljšega uvoda v sezono moštva iz Teksasa. V sezoni 2014/15 so imeli namreč po 24 tekmah identično razmerje med zmagami in porazi. »Lastnoročno nas je razbil,« je po tekmi skrušen ugotavljal trener Detroita Dwane Casey. »Resnično imam občutek, da napredujemo iz dneva v dan, iz tekme v tekmo. Tudi kemija med Porzingisom in menoj se izboljšuje. Ko bo takšna, kot mora biti, bomo še boljši,« pa je optimističen Luka Dončić, ki je podaljšal niz tekem, na katerih je dosegel vsaj 20 točk ter po pet asistenc in skokov. Trenutno je pri številki 20, pred njim pa je zgolj Oscar Robertson, ki mu je v sezoni 1964/65 to uspelo na 29 zaporednih tekmah, v sezoni 1963/64 pa na 25.

Naslednja tekma Dončića in Dallas čaka na domačem parketu, ko bodo v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času gostili Miami Gorana Dragića. Nekdanji slovenski kapetan bo obračun zaradi poškodbe prepone izpustil, v Dallasu proti Dončiću pa ni igral že lani, ko je imel težave s kolenom.