Specializirano državno tožilstvo je julija na koprsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo v zvezi z delovanjem kluba Marina v Ajševici pri Novi Gorici. Tožilstvo obtožene bremeni, da so - povezani v hudodelsko združbo - od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina, ki deluje v okviru družbe Cratos, ki jo lastniško obvladujeta Jože Kojc iz Spodnje Korene in Mariborčan Dejan Šurbek.

Vpletenosti v hudodelsko združbo je bil kot prvoobtoženi obtožen tudi Racman, ki je tako kot Kojc in Šurbek solastnik družb, ki so upravljale klub Marina. Kojc in Šurbek sta v priporu.

Koprsko okrožno sodišče je za naslednji četrtek in petek razpisalo predobravnavne naroke, vendar med obtoženimi ni Racmana. Kot je za STA pojasnila predsednica sodišča Darja Srabotič, je bil postopek zoper Racmana zaradi njegove nedosegljivosti izločen in bo dokončan posebej.

Proti Racmanu je sodišče konec julija v preiskavi v tej zadevi odredilo pripor, a se Racman tam ni zglasil. Tako so zanj razpisali mednarodno tiralico.

Avgusta je Racmanova tedanja odvetnica Nataša Pirc Musar - danes je za STA pojasnila, da Racmana ne zastopa več - sicer javnosti sporočila, da Racman ni na begu in se ugotavljanju odgovornosti ne izmika, vendar se želi zagovarjati "na način, ki mu bo omogočal ohranitev dostojanstva". Pri tem je odvetnica tedaj navedla, da se Racman ni zglasil v priporu, ker od leta 2010 živi v tujini.