Osumljenec je kazniva dejanja, ki jih je do sedaj 37, izvajal tako, da je zlorabil identiteto najmanj dveh oškodovancev in v njihovem imenu, v njihovo škodo izvrševal kazniva dejanja. Policija je ugotovila, da je v enem primeru zlorabil podatke oškodovanca in tako na upravni enoti pridobil osebne dokumente na njegovo ime. Na podlagi teh dokumentov je nadalje overjal lažne vsebine pri notarju večinoma za najem kreditov in pridobil protipravno premoženjsko korist. Prav tako je pri različnih oškodovancih najemal ali kupoval vozila, različne artikle, najemal stanovanja in sklenil več pogodb za telekomunikacijske ter druge storitve. Pri tem ni plačal kupnine ali najemnine oziroma ni izpolnjeval pogodbenih obveznosti. V enem od drugih primerov je na podlagi najdenih dokumentov oškodovanca na podoben način izvrševal opisana kazniva dejanja.

V nekaj primerih je stopil v kontakt z mlajšimi oškodovankami v gostinskih lokalih, po določenem času zlorabil njihovo zaupanje in izvajal podobna kazniva dejanja. Večinoma so oškodovanke zanj najemale kredite ali sklepale različne pogodbe za storitve, po tem pa moški ni izpolnil obljub o vračilu denarja.

Ker je kazniva dejanja izvrševal vse od leta 2015, policija sumi, da je oškodovancev še več. Zato pozivajo vse, ki tovrstnih dejanj še niso prijavili, naj se oglasijo na Policijski postaji Ljubljana Center na Trdinovi ulici 10 ali pa pokličejo na telefonsko številko (01) 475 06 00.

Osumljenec je bil 28. 11. 2019 s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, odrejen mu je bil pripor.