Leonarda so gledalci ob vrnitvi sprejeli z navdušenjem, čeprav je nenadoma zapustil Toronto po osvojitvi šampionskega prstana in le eno sezono igral v Kanadi. Nasmejan do ušes je Leonard na slovesnosti pred tekmo sprejel diamanten prstan, nato pa so mu zavrteli še videoposnetek z največjimi mojstrovinami na parketu. Nekdanji soigralec Kyle Lowry mu je izročil prstan z več kot 600 diamanti.

»Pred tekmo mi je zaupal, da mi bo prinesel prstan,« je dejal Leonard, ki so ga gledalci v dvorani Scotiabank sprejeli na nogah in mu ploskali, pocingljal je tudi z zmagovitim zvončkom. A na parketu Leonard ni pokazal nobene milosti. Lou Williams je za Clippers dodal 18 točk in osem podaj, skupaj sta popeljala to losangeleško ekipo do pete zmage na zadnjih šestih tekmah.

»Bilo je čudovito. Lani smo imeli neverjetno sezono. V končnici smo uprizorili zgodovinske predstave in občutek je neverjeten,« je še dejal Leonard. Po osvojitvi naslova NBA s Torontom se je Leonard za tri sezone preselil v Kalifornijo in podpisal 103 milijone dolarjev vredno pogodbo.

Pri Torontu sicer ni zaigral zvezdnik Fred VanVleet, ki je poškodovan. Pascal Siakam je zbral 24 točk, Toronto pa je izgubil štiri od zadnjih petih tekem. Slovenski košarkarji Luka Dončić (Dallas Mavericks), Goran Dragić (Miami Heat) in Vlatko Čančar (Denver Nuggets) so s svojimi ekipami tokrat počivali.