Vodstvi za 24 točk v 12. in za 13 točk v 30. minuti za košarkarsko Cedevito Olimpijo v 9. krogu evropskega pokala na gostovanju v Parizu nista bili dovolj. Moštvo trenerja Slavena Rimca je proti Nanterru razpadlo dvakrat in na koncu doživelo šesti poraz, ki je Ljubljančanom dokončno zaprl vrata drugega dela. Zadnjo evropsko tekmo v letošnji sezoni bo Olimpija odigrala v sredo proti Joventutu v Stožicah.

»Upam, da bomo v dobri dnevni strelski formi. Če bi zadeli nekaj metov, bi agresivnost Nanterra zvodenela,« si je pred gostovanjem v Parizu zaželel trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac in ravno to tudi dobil. Ljubljančani so obračun odprli s petimi trojkami (tri Murić, dve Simonović), kar je gostitelje povsem presekalo, gostom pa dalo krila. Ker so bili zmaji agresivni tudi v obrambi ter dominirali v skoku, je njihova prednost v 12. minuti znašala že gromozanskih 24 točk. Ko bi morali le še nekoliko pritisniti in zlomiti nasprotnika, so povsem popustili. Nanterre si je z delnim izidom 17:2 povrnil samozavest in v drugem polčasu začel lov na enajst točk zaostanka.

Ni trajalo dolgo, da je francosko moštvo ujelo Olimpijo, ki se nikakor ni mogla sestaviti. A do prednosti Nanterre ni prišel, zato pa so igralci trenerja Rimca z devetimi zaporednimi točkami Ryana Boatrighta in delnim izidom 13:0 znova ušli na 13 točk razlike. A kaj, ko je sledil nov razpad. Namesto da bi umirili igro in mirno odšli v zadnjo četrtino, so po neumnosti ob koncu tretje prejeli trojki, nato pa še kar 14 zaporednih točk. S skupnim delnim izidom 20:0 so gostitelji zagospodarili na parketu, a se je Olimpiji nekako uspelo vrniti. Štiri minute pred koncem so gostje izid poravnali na 75, a bili v zaključku enostavno premalo zbrani, da bi tekmo odločili v svojo korist.

Olimpija tako krog pred koncem ostaja brez možnosti za napredovanje v drugi del, kar pomeni, da ni uresničila prvega zadanega cilja v sezoni. Čeprav je v drugem delu skupinskega dela zaigrala bolje, pa ni prikazala dovolj konstantne igre, da bi si zaslužila enega od prvih štirih mest v skupini C. Trenerja Slavena Rimca sedaj čaka težko delo, saj mora moštvo psihično dvigniti in ga pripraviti na preizkuse v ligi ABA, ki je primarno tekmovanje za Ljubljančane in omogoča preboj v evropska tekmovanja za prihodnjo sezono.

Evropski pokal, 9. krog, skupina C, druga izida: Joventut – Unics 90:73 (Prepelič 15, Omić 10), Darušafaka – Brescia 61:70.