Nogometaši v ligi prvakov so sklenili skupinski del tekmovanja. Znanih je vseh šestnajst udeležencev izločilnih bojev, ki jih bodo odprli po zimskem premoru v drugi polovici februarja prihodnje leto. Pare osmine finala bodo izžrebali v ponedeljek v Nyonu.

Sinoči so razdelili še zadnji dve vstopnici za prvi krog končnice. Najbolj napeto je bilo v skupini C, kjer so se tri moštva podala v bitko za napredovanje. V troboju Dinama Zagreb, Šahtarja in Atalante je največ iztržil italijanski predstavnik, ki se je po zmagi na gostovanju v Ukrajini s 3:0 uvrstil na drugo mesto. Atalanta je sploh prva ekipa v ligi prvakov, ki je napredovala po treh zaporednih porazih na začetku evropske sezone. V kadru moštva iz Bergama ni bilo slovenskega reprezentanta Josipa Iličića.

Je pa bil v Zagrebu dejaven njegov soigralec v izbrani vrsti Petar Stojanović, ki je na koncu z Dinamom ostal celo brez evropske pomladi. Hrvaški prvak je na tribuni gostil predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, na igrišču pa proti zmagovalcu skupine Manchester Cityju povedel po desetih minutah, ko je navijače na stadionu Maksimir razveselil strelec Dani Olmo. Tedaj je bil Dinamo na drugem mestu, ki vodi v osmino finala, a je City v nadaljevanju zaigral odločneje in napolnil mrežo gostiteljev. Zablestel je brazilski nogometaš Gabriel Jesus, ki je dosegel tri gole. Končni izid 4:1 je postavil Phil Foden. Dinamo je tako največji osmoljenec skupine C. V četrtem krogu je bil na pragu domače zmage proti Šahtarju, a je v sodnikovem podaljšku zapravil dva gola prednosti, na zadnjih dveh tekmah pa proti Atalanti in Cityju ni osvojil niti točke. Zagrebčani se na velikem odru vsaj niso osramotili tako kot v preteklih evropskih sezonah. Na zadnjih sedemnajstih tekmah v ligi prvakov so dosegli eno zmago, dva remija in doživeli štirinajst porazov. »Navijače smo vrnili na tribune. Ljudje spet verjamejo v Dinamo, kar je naš največji uspeh. Ponosen sem na igralce,« se je tolažil trener Nenad Bjelica.

V skupini D sta se za uvrstitev na drugo mesto in napredovanje v končnico lige prvakov potegovala Atletico iz Madrida in Bayer iz Leverkusna. Španci so gostili moskovsko Lokomotivo in po zmagi z 2:0 potrdili uvrstitev v osmino finala. Bayer je doma dolgo časa ohranjal remi brez golov proti zmagovalcu skupine Juventusu, a je tekmo prelomil Cristiano Ronaldo. V Leverkusnu je zabil svoj že 129. gol v ligi prvakov. Najvišjo zmago večera je dosegel PSG, ki je s 5:0 nadigral Galatasaray. S kolektivno predstavo se je izkazal Neymar, ki je dosegel gol in dve podaji. Zmagal je tudi Real iz Madrida, ki je na gostovanju v Belgiji slavil s 3:1 proti Bruggeu.