Tega na televiziji Fox News in podobnih medijih gledalci ne bodo nikoli izvedeli. Trump je našel agenta in pravnico, ki sta imela ljubezensko razmerje in sta si izmenjala nekaj sporočil, v katerih sta izražala zaprepadenost, da bodo Američani res izvolili newyorškega mogotca na položaj predsednika ZDA.

Povsem v ozadju pa je ostalo znano in skozi desetletja potrjeno dejstvo, da so policisti po naravi konservativni in v ZDA skoraj vsi po vrsti volijo republikance, vsaj odkar si je stranka prilastila sloves zaščitnika policije in neusmiljenosti do kriminalcev in prekrškarjev.

Trump po objavi poročila generalnega inšpektorja vztraja pri teoriji zarote, da je FBI deloval proti njemu in skupaj s pravosodnim ministrom Billom Barrom čaka, da to potrdi posebni tožilec po Barrovi izbiri, ki še ni končal svoje preiskave preiskave ruske afere.

Horowitz je ugotovil, da ne agent Peter Strzok in njegova ljubica Lisa Page nista bila nikoli v položaju, da vplivata na sprožitev preiskave sodelovanja Trumpove kampanje z Rusi. Odkril pa je poplavo elektronskih sporočil med agenti FBI, ki so poganjali Trumpove teorije zarote in se veselili nad možnostjo poraza Clintonove. Številni so se tudi prostovoljno prijavljali, da bodo med preiskovalci Clintonove fundacije.

Agent ni hotel »zločinke« v Beli hiši

»Če slišite govorice o posebnem tožilcu, se bom nemudoma prijavil za preiskavo Clintonove fundacije,« je v začetku novembra 2016 zapisal eden od agentov, katerega imena skupaj z drugimi v poročilu niso razkrili. Agent je sicer pričakoval zmago Clintonove, ko pa so začeli prihajati rezultati, ki so kazali na zmago Trumpa, je bil izjemno navdušen, ker ni hotel »zločinke« v Beli hiši.

»Sranje postaja resno. Vidim veliko preplašenih usrancev na poti v službo. Haha, kmalu si bodo morali poiskati druge službe,« je zapisal drugi agent.

Horowitz je že v poročilu iz leta 2018, ki je zadevalo, kako je nekdanji direktor James Comey vodil preiskavo elektronske pošte Hillary Clinton, odkril ne le politično pristranskost, ampak tudi skoraj iracionalno sovraštvo do demokratke v celotnem vrhu newyorške izpostave FBI.

Eden od razlogov, zakaj je Comey ponovno odprl preiskavo elektronske pošte, potem, ko jo je že zaprl ob ugotovitvi, da Clintonova ni naredila nič narobe, je bil strah, da bodo newyorški agenti spravili v javnost, da direktor ščiti demokratko.

Preiskavo so ponovno odprli, ker so po aretaciji soproga sodelavke Clintonove Hume Abedin Anthonyja Weinerja našli na njegovem prenosnem računalniku tudi nekaj elektronske pošte Abedinove.

FBI vedeli, da na prenosniku ne bodo našli ničesar

Nekdanja pravosodna ministrica ZDA Loretta Lynch je preiskovalcem povedala, da je Comeyju postalo jasno, da višji ešalon FBI v New Yorku sovraži Clintonovo in bodo odkritje spravili v javnost, da izsilijo preiskavo.

Guardian je oktobra 2016 navedel agenta FBI, ki je trdil, da je Clintonova utelešenje antikrista za velik del osebja FBI in bodo naredili vse, da jo onemogočijo.

Vodstvo FBI se je zavedalo, da na prenosniku v New Yorku ne bodo našli ničesar bistvenega in Comey je šel h kongresnim republikancem, da jim naznani odkritje in jih obvesti, da bodo zadevo pregledali. Če je pričakoval zaupnost, se je uštel, saj je informacija prišla v javnost. Novica je močno odmevala, Trump je bil poln hvale na račun Comeyja in FBI, dokler niso odkrili ničesar in je bilo spet vse narobe.

Trumpov odvetnik Rudy Giuliani je nekaj dni pred ponovnim odprtjem preiskave Clintonove na televiziji Fox News napovedal »veliko presenečenje«. Kasneje je seveda zanikal, da bi kaj vedel o tem. Comey je potem šele dva dni pred volitvami izjavil, da niso odkrili ničesar, ampak to ni več nikogar zanimalo. Vtis, da je Clintonova pokvarjena, se je utrdil.