»Novo krožišče na Glaziji bo dolgoročno zelo pomembno zaradi načrtovane širitve garažne hiše in ureditve izvoza za reševalna vozila Zdravstvenega doma Celje. Bistveno bo prispevalo tudi k večji pretočnosti in umiritvi prometa na Ljubljanski cesti, ki je kot glavna mestna vpadnica iz smeri Levca prometno zelo obremenjena, vozniki pa na njej zaradi ravnine pogosto presegajo dovoljeno hitrost,« pravi Mojca Grušovnik, predstavnica za stike z javnostmi na Mestni občini Celje.

Da bi zagotovili večjo prometno varnost in večjo pretočnost prometa, načrtujejo še gradnjo krožišč na treh drugih lokacijah, in sicer v križišču Čopove ulice in Ljubljanske ceste, križišču Partizanske ceste in ceste proti Laškemu ter v križišču Kidričeve ceste, kjer se ta odcepi proti Slancam in Bukovžlaku. »Projektna dokumentacija, ki jo bo plačala občina, za krožišče na Partizanski cesti je skoraj že izdelana, medtem ko bo denar zanj prispevalo ministrstvo za infrastrukturo, saj je cesta od Celja do Laškega državna. Ker je prometno zelo obremenjena, pa se vozniki, ki se pripeljejo po Partizanski cesti in želijo vožnjo nadaljevati v smeri proti Laškemu ali proti mestnemu jedru, nanjo zelo težko vključujejo,« razloži Grušovnikova.

Državna je tudi Kidričeva cesta, zato bo gradnjo tudi začasnega krožišča pri odcepu za Slance financiralo ministrstvo, občina pa je prevzela stroške izdelave projektne dokumentacije, ki so znašali dobrih 15.600 evrov. Tudi v tem križišču so se vozniki, ki so pripeljali po lokalni cesti iz smeri Slanc in Proseniškega, zelo težko vključili na glavno cesto. Začasno krožišče bo postavljeno iz montažnih elementov.