Edina Zejćirovića je družina nazadnje videla 17. novembra letos. O njegovem izginotju so policijo kmalu obvestili, ta pa je pred tednom dni prijela tri osumljence. V petek so truplo 30-letnika našli v Savi pri Brčkem, dva dni kasneje, ko so se od Edina še zadnjič poslovili, so prijeli četrtega osumljenca, pred tem na begu. Trenutno so vsi štirje v priporu.

Umor je prebivalce BiH dodatno pretresel zaradi krutosti krvnikov. Ti so mladeniča mučili, dejanja pa snemali s telefoni. »Posnetek je ljudi šokiral. Kaj takšnega ni bilo videti niti v času vojne. Le kaj jim je storil, da mu pulijo nohte in po njem urinirajo? Več dni nisem mogel spati, tako me je pretreslo,« se je za časnik Dnevnik avaz vprašal eden od pobudnikov facebook strani Pravica za Edina.

Možen motiv je ljubosumje

Po poročanju medijev je s posnetka možno razbrati, kako eden od napadalcev nagovarja žrtev: »Ti boš mojo ženo? H? Greš do nje in preverjaš, če kaj potrebuje?« Tako ni čudno, da je po BiH zaokrožila teorija, da je motiv za umor maščevanje iz ljubosumja. Na posnetku je prikazan napad, pretepanje, maltretiranje in žaljenje 30-letnika.

Četverico osumljenih za sadistični napad lokalni mediji opisujejo kot pošasti. Sodnik je za moške, stare od 20 do 40 let, odredil enomesečni pripor, družina, sosedi, prijatelji in znanci umorjenega pa zanje zahtevajo najvišjo možno kazen. tak