Poleg Liverpoola, ki je zmagal v Salzburgu (2:0) in potrdil prvo mesto, se je iz skupine E v osmino finala uvrstil tudi Napoli, ki je doma premagal belgijski Genk s kar 4:0. Dogajanje na igrišču je zaznamoval 25-letni Poljak Arkadiusz Milik, ki je v prvem polčasu v 35 minutah dosegel »hat-trick«, ob igrišču pa trener Carlo Ancelotti. Čeprav je klub iz Neaplja dosegel prvo zmago na zadnjih desetih tekmah v različnih tekmovanjih, je 60-letni Ancelotti (že pred tekmo je dejal, da še nikoli v trenerski karieri ni sam odstopil in da tudi tokrat ne bo) kmalu po dvoboju z Genkom dobil nogo. »Prijateljstvo in medsebojno spoštovanje med klubom, njegovim predsednikom Aureliom De Laurentiisom in Carlom Ancelottijem ostajata enaka kot doslej,« je na twitterju objavil Napoli, glavni kandidat za Ancelottijevega naslednika pa je nekdanji Milanov trener Gennaro Gattuso.

Borussia iz Dortmunda je izkoristila domači poraz Interja proti Barceloni in osvojila drugo mesto v skupini F s tesno zmago proti Slaviji iz Prage (2:1). »Tekma je bila nora. Morali smo zmagati in zmagali smo. Fantje so igrali odlično in bi lahko slavili z 2:0 ali 3:0, a na koncu je najpomembnejša zmaga,« je dejal trener Borussie Lucien Favre. Še posebej je bil navdušen nad predstavo svojega vratarja, 29-letnega Švicarja Romana Bürkija, ki je reševal Borussio, zato je po njegovem intervjuju za češko televizijo pristopil k njemu, mu čestital in ga večkrat objel.

Barcelona si je že pred zadnjim krogom zagotovila prvo mesto v skupini F, zato je v Milano dopotovala z rezervno zasedbo. A tudi ta je bila še vedno premočna za Inter, zmagoviti gol za končnih 2:1 pa je v 87. minuti dosegel mladi Afričan Anssumane Fati. V Gvineji Bissauu rojeni Fati, reprezentant Španije do 21 let, je pri 17 letih in 40 dneh postal najmlajši strelec v zgodovini lige prvakov. S tem je popravil kar 22 let star rekord Ganca Petra Ofori-Quaya, ki je leta 1997 za Olympiacos dosegel gol pri 17 letih in 195 dneh. »Noro, neverjetno. Zdi se mi, da sanjam. Potreboval bom še kar nekaj časa, da bom dojel, kaj se je zgodilo in kaj sem dosegel,« je bil navdušen Anssumane Fati, vzgojen v Barcelonini akademiji La Masia, s klubom pa ima pogodbo do leta 2022. Fati je s 16 leti in 304 dnevi pred nekaj meseci postal tudi najmlajši strelec v zgodovini španske lige, Barcelona pa mu je odkupno klavzulo s 100 milijonov evrov že dvignila na 170.

V skupini G je bil Leipzig (brez poškodovanega Kevina Kampla) že predčasno zanesljivi udeleženec osmine finala, a je na gostovanju pri Lyonu ob polčasu vseeno vodil že z 2:0. Toda Francozom je do konca uspelo izenačiti na 2:2 in z remijem osvojiti drugo mesto, kajti Zenit je proti Benfici na Portugalskem izgubil s kar 0:3 in kot zadnji v skupini ostal celo brez tolažilne evropske lige. Ajax je imel v skupini H vse v svojih rokah za prvo mesto, a je z domačim porazom proti Valencii (0:1) tudi vse zapravil in osvojil šele tretje.