Od decembra je obiskovalcem na voljo drsališče v Kamniku, ki je po nekajletnem iskanju pravo lokacijo zopet našlo na glavnem mestnem trgu. Obratovalo bo vse do konca januarja. Drsanje je brezplačno, plačljiva pa je izposoja drsalk. Za tiste, ki še nikoli niso stopili na drsalke, vsako soboto poteka tudi tečaj drsanja, ki ga pospremi animacija za otroke, so zapisali na spletni strani Kamnik info.

Rekreacija na ledu je možna tudi v Domžalah. Tudi tam je uporaba drsališča brezplačna, drsalci pa ga lahko obiskujejo vse do začetka marca. Drsališče bosta decembra obiskala tudi dobra moža Božiček in dedek Mraz, ki bosta drsalce nagradila z darili. Zavod za šport in rekreacijo Domžale na svoji spletni strani sporoča, da se je tudi tam možno udeležiti tečajev, ki poleg otroškega nudijo tudi tečaj drsanja za odrasle. Domžalsko drsališče ponuja tudi izposojo drsalk.

V prestolnici je letos na voljo manj drsališč kot prejšnja leta. Kljub temu je drsanje možno v Lumpi parku v Savskem naselju, kjer drsališče obsega 1000 kvadratnih metrov drsalne površine. Drsanje je možno tudi v Hali Tivoli in Dvorani Zalog.

Brezplačno drsanje za otroke do 15. leta nudi tudi občina Dobrova - Polhov Gradec. Drsališče v Gabrju je odprto vse dni, tudi med prazniki, obratovalo pa bo do prvega marca. Ponuja tudi učne ure drsanja.