Ekipa Los Angeles Kings je tako prekinila negativen niz, ko je izgubila štirikrat zaporedoma, sicer pa je bila to tretja zmaga za hokejiste iz mesta angelov na zadnjih desetih tekmah. Na drugi strani je New York izgubil prvič po treh zaporednih zmagah.

Kralje je v vodstvo ob koncu prve tretjine povedel Dustin Brown, na 2:0 za domače je v 33. minuti povišal Toffoli. Razburljiva je bila zadnja minuta srečanja, ko so gosti preko Artemija Panarina 31 sekund pred koncem obračuna zadeli za 1:2 ob igri 6:4, Kings so namreč imeli izključenega hokejista, gosti pa so obenem vratarja zamenjali za igralca več v polju. Dvome o zmagovalcu je 15 sekund pred koncem srečanja z zadetkom v prazen gol za končnih 3:1 razrešil Adrian Kempe.

»Zasluženo smo zmagali. Zmaga nikakor ni bila lepa, ampak tudi tako moramo včasih zmagati,« je dejal trener Los Angelesa Todd McLellan, ki je po koncu pohvalil tudi vratarja Quicka. »Njegov nastop je bil ključen. Najprej je zbral nekaj obramb, ki smo jih potrebovali, da smo lahko razvili igro. Na začetku nismo imeli pravih nog. Mislim, da še nikoli nisem videl, da bi plošček na ledu tako poskakoval kot danes in Quick je opravil odlično delo.« Naslednja tekma Kralje čaka v petek, ko bodo gostovali pri mestnih tekmecih Anaheim Ducks.

Detroit v krizi, Calgary v naletu

Poti iz krize pa nikakor ne najdejo hokejisti Detroit Red Wings, ki so izgubili še na 12. tekmi v nizu. Domači hokejisti Winnipeg Jets so bili boljši s 5:1, ključno razliko pa so naredili v zadnjem delu druge tretjine, ko so v razmaku dveh minut zadeli trikrat in povedli s 4:1. Blake Wheeler in Andrew Copp sta za zmagovalce vsak zbrala gol in podajo, skupaj s soigralci pa sta Detroitu dovolila le 17 strelov na domači gol.

Vodilno moštvo zahodne konference St. Louis Blues je doživelo tretji zaporedni poraz; na gostovanju pri Buffalo Sabres je izgubilo z 2:5. Za drugo zaporedno zmago Buffala je Jack Eichel zadel dvakrat, Sam Reinhart in Johan Larsson pa sta se izkazala z golom in podajo.

Še šestič v nizu so zmagali hokejisti Calgary Flames, ki so na gostovanju s 5:2 ugnali Arizono Coyotes. Michael Frolik in Zac Rinaldo sta k zmagi Calgaryja, ki ne pozna poraza, odkar je začasno glavni trener postal Geoff Ward, prispevala gol in podajo.