Miami je spet igral brez Dragića, ki se bo sicer kmalu vrnil na parket, Justisa Winslowa (poškodba hrbta), Jamesa Johnsona in Diona Waitersa (oba bolezen), a je vseeno prišel do nove zmage. Zato pa je Duncan Robinson izenačil klubski rekord z desetimi trojkami, Jimmy Butler in Bam Adebayo sta vsak dosegla trojni dvojček, Vročica pa je z izjemnim nizom 22:0 prišla do razburljive zmage po podaljšku.

Ko je Miami 59 sekund do konca rednega dela zaostajal za šest točk, je mladi zvezdnik Atlante Trae Young, ki se je lani z Luko Dončićem boril za naziv novinca leta v NBA, ob minuti odmora zmagovito šel proti klopi in zaklical: »Konec je!« To je slišal Butler in spodbodel soigralce, da so dosegli naslednjih 22 zaporednih točk, šest v rednem delu in nato 16 v podaljšani igri in prišli do nove zmage, enajste na domačem parketu, skupno pa 18.

»Mislim, da pred sezono nihče ni stavil na Vročico, nihče si ni mislil, da smo kaj vredni. A zdaj smo prisilili ljudi, da nas gledajo,« je po zmagi dejal Adebayo. Kendrick Nunn je s 36 točkami dosegel strelski rekord kariere, Robinson je dodal 34 točk, Adebayo je končal pri 30 točkah, 11 skokih in 11 podajah, Butler pa je zbral 20 točk, 18 skokov in deset podaj.

In po tekmi si Butler ni mogel kaj, da ne bi Younga »zbodel« prek instagrama, kar sta hitro opazila tudi zvezdnika lige Draymond Green in Klay Thompson. »Vsak v naši slačilnici je tako samozavesten, da je prepričan, da je najboljši košarkar na parketu. Ko imaš fante, ki tako mislijo, ni ničesar nikoli konec,« je zapisal Butler.

Pri gostih je De'Andre Hunter dosegel 28 točk, Young pa je dodal 21 točk in devet podaj, Atlanta je tako še tretjič letos izgubila proti Miamiju. Vince Carter, ki je odigral jubilejno 1500. tekmo rednega dela prvenstva NBA, je zbral 12 točk. »Naša energija je povsem ugasnila tisti trenutek, ko se je začel podaljšek,« je dejal Young.

Miami naslednja tekma čaka v petek, ko v goste prihajajo Los Angeles Lakers. V ligo NBA se je vrnil še en Slovenec Vlatko Čančar, član Denver Nuggets, ki so z 92:97 izgubili proti Philadelphii, a Čančar ni dobil priložnosti za igro.