Nadzorni svet Telekoma Slovenije je za novega predsednika uprave imenoval dosedanjega podpredsednika uprave Tomaža Seljaka. Na manjkajoče mesto člana uprave, odgovornega za področje tehnologije, pa so imenovali Matjaža Berčiča.

Možnost, da bo Seljak postal novi predsednik Telekomove uprave, smo v Dnevniku napovedali že pred slabim mesecem, potem ko je že drugič letos začasno prevzel njegovo vodenje. Najprej aprila letos, ko je odstopil Rudolf Skobe, nato pa sredi novembra, ko je po slabih dveh mesecih, zaradi osebnih razlogov, odstopil Matjaž Merkan. Kot je povedala predsednica Telekomovega nadzornega sveta Barbara Kürner Čad, se je Seljak, ki je letos upravo vodil pol leta, izkazal kot preudaren menedžer z občutkom za razvoj poslovanja in kot strokovnjak, ki področje telekomunikacij in trende odlično pozna.

Bogate direktorske izkušnje

Po izobrazbi je Seljak magister elektrotehnike, svoj drugi mandat v upravi Telekoma pa je nastopil maja 2018. V takratnem Telekomovem centru za vzdrževanje kabelskih omrežij, kjer je bil odgovoren za razvoj in uvajanje optičnih omrežij, se je zaposlil leta 1997. Po dveh letih se je pridružil službi telekomunikacijskih kabelskih omrežij in sodeloval pri ustanovitvi podjetja GVO. Leta 2004 je postal vodja službe skrbništva telekomunikacijskega kabelskega omrežja, dve leti kasneje pa direktor sektorja za vključevanje in odpravo napak, kjer je sodeloval pri prenovi poslovnih procesov pri zagotavljanju storitev poslovnim in rezidenčnim uporabnikom. Med letoma 2009 in 2011 je bil direktor sektorja za kabelska omrežja in zagotavljanje storitev, nato direktor sektorja za vzdrževanje omrežja in zagotavljanje storitev, pred imenovanjem na mesto člana uprave družbe pa je vodil sektor za dostopovna omrežja.

Tudi Berčič, ki deluje na področju razvoja omrežja, je po izobrazbi magister elektrotehnike. Leta 1998 se je zaposlil v Simobilu, leta 2007 pa v Mobitelu, hčerinski družbi Telekoma, v kateri je bil najprej vodja sektorja za jedrno omrežje, leta 2010 pa je postal direktor področja tehnologija. Od leta 2011 je bil v Telekomu direktor sektorja za konvergentno jedrno omrežje, letos pa je kot direktor prevzel vodenje organizacijske enote IKT in storitve omrežja, v okviru katere je bil med drugim odgovoren za razvoj tehnologij jedrnega omrežja. sm