Umrla je švedska pevka Marie Fredriksson, ki je zaslovela kot članica dueta Roxette. Vzrok smrti 61-letnice so bile zdravstvene težave, ki so sledile operaciji tumorja na možganih. Za seboj je pustila moža in dva otroka.

»Z veliko žalostjo moramo sporočiti, da enega naših največjih in najljubših umetnikov ni več. Marie Fredriksson je umrla 9. decembra zjutraj zaradi bolezni, s katero se je borila dolga leta,« se je sporočila njena družina.

Pevki so leta 2002, ko je omedlela na domu, diagnosticirali možganski tumor. Zdravniki so jo opozorili, da ima zgolj 20-odstotno možnost preživetja, a je po dolgem in napornem poteku zdravljenja uspela okrevati.

Ko se je Marie Fredriksson spopadala z zdravstvenimi težavami, ki so nastale kot posledica radioaktivnega sevanja pri njenem zdravljenju, duo ni nastopal. Z Roxette se je ponovno združila in podala na turnejo leta 2011. Nastopila sta tudi na švedskih kraljevih porokah - princese Viktorije leta 2010 in princese Madeleine leta 2013.

Glasbi se je morala odpovedati leta 2016, ko so ji zdravniki povedali, da ne bo več mogla nastopati in snemati.

Kot je zapisal britanski Mirror, se zdi, da se je v svoji avtobiografiji The Love Of Life iz leta 2015 sprijaznila s svojim zdravstvenim stanjem. »Končno se zdi, da sem se sprijaznila z radiacijsko poškodbo, s katero moram živeti. Tako se je izšlo,« je zapisala.

Švedska pop zvezdnica je Roxette ustanovila leta 1986 s kitaristom Perom Gessiejem. »Bila je neverjetna. Ne vem, koliko koncertov sva izvedla v zadnjih petih letih, in to je bilo v celoti mogoče zgolj zaradi njene energije,« je leta 2018 dejal Gessie.

Duo je izdal deset plošč, med njegovimi prepoznavnimi skladbami pa so Listen to Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride in The Look. Po svetu sta prodala okrog 75 milijonov plošč.