Intervencija zaradi poškodovane plinske cevi v Orehovljah je zaključena, so sporočili s PU Kranj. Na območju, ki je sicer delovišče, ni več nevarnosti. Plin je zaprt. Okoliščine kažejo, da je prišlo do poškodbe na napeljavi med delom s strojem. Evakuirani prebivalci se bodo v kratkem lahko zaceli vračati na domove. Otroci na bližnji osnovni šoli so zaradi varnosti ostali v šoli.

Prav tako se bo v kratkem znova odprla šola in tudi cesta. Na napeljavi bo izvedena sanacija. V poškodbi napeljave gre za dogodek brez znakov kaznivega dejanja.

To je že tretji primer puščanja plina iz plinovoda na Gorenjskem v nekaj dneh. Intervencija od ponedeljka poteka v naselju Za jezom v Tržiču, zaradi česar je zaprta lokalna cesta od Raven naprej. Pred tednom dni pa je zaradi uhajanja plina v Britofu pri Kranju prišlo celo do eksplozije.

V Tržiču danes delo nadaljujejo tudi kriminalisti, ki preverjajo okoliščine uhajanja plina. Evakuirani stanovalci dveh hiš, kjer so zaznali povečane koncentracije plina, pa začasno ostajajo pri sorodnikih in znancih, nekaj jih je občina namestila tudi v turistične kapacitete.

V Britofu pri Kranju pa danes strokovnjaki opravljajo meritve, na podlagi katerih se bodo odločili, kako naprej, je povedal poveljnik civilne zaščite Mestne občine Kranj Sašo Govekar.