Ghosn je bil aretiran novembra lani in v Tokiu čaka na sojenje zaradi domnevnih finančnih malverzacij. Med drugim je obtožen prikrivanja za naprej določenih prejemkov med letoma 2010 in 2018 pred delničarji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekdanji prvi mož Nissana vse obtožbe zanika in trdi, da v zvezi z njegovimi za naprej določenimi prejemki ni bilo nobenega končnega dogovora.

Da ni v celoti poročal o Ghosnovih prejemkih med finančnimi leti 2014 in 2017, je obtožen tudi Nissan. Japonski regulator je danes izpostavil, da je raziskal poročila in druge dokumente v podjetju in prepoznal kršenje zakonodaje.

"Skladno s tem premierju in vodji agencije za finančne storitve predlagamo naložitev finančne kazni," so zapisali v regulatorju trga vrednostnih papirjev. Njihov predlog je kazen v višini 2,4 milijarde jenov.

V Nissanu so v odzivu na predlagano kazen izpostavili, da predlog jemljejo zelo resno. Glede na to, da na vidiku ni nobenih posebnih okoliščin ali razlogov, ne nameravajo izpodbijati obtožb in vsote kazni, so navedli.