Resolucija, ki ima dolg naslov - Problem militarizacije avtonomne republike Krim in mesta Sevastopol v Ukrajini, kakor tudi v delih Črnega in Azovskega morja - izraža globoko zaskrbljenost zaradi poročil o nadaljevanju ruske destabilizacije Krima. Resolucija prav tako poziva Rusijo, naj preneha s prizadevanji za prevzem jedrskih objektov in materiala na Krimu ter obsoja rusko vojaško prisotnost v Azovskem in Črnem morju, kjer nadleguje trgovska plovila.

Ukrajinski predstavnik Volodimir Jelčenko je pred glasovanjem dejal, da Rusija od okupacije leta 2014 naprej prenaša v Ukrajino letala in rakete jedrskih zmogljivosti, orožje, strelivo in vojsko. Poleg tega po Krimu namešča jedrsko infrastrukturo.

Ruski predstavnik Dimitrij Poljanski je celotno resolucijo označil za nesramno laž, ki je namenjena oviranju konstruktivnih pogovorov v Parizu, kjer je bilo v ponedeljek srečanje normandijske četverice ter ločeno srečanje predsednika Rusije in Ukrajine, Vladimirja Putina in Volodimirja Zelenskega.

Poljanski je še dejal, da so se prebivalci Krima soočeni s krvavim pokolom nacionalistov, ki so prišli na oblast leta 2014, odločili za ponovno združitev z Rusijo. Zatrdil je, da ni nobene militarizacije Ukrajine.

Predstavnik EU Guillaume Dabouis je poudaril, da EU ne priznava ruske priključitve Krima in poudaril, da vse večja ruska militarizacija Krima negativno vpliva na varnost regije ob Črnem morju. Rusijo je obtožil kršenja mednarodnega prava in jo obsodil, ker prebivalcem Krima vsiljuje rusko državljanstvo in jih novači v svoje oborožene sile.

Generalna skupščina je zatem brez težav soglasno potrdila resolucijo, ki tudi poziva države, naj spoštujejo olimpijsko premirje v času olimpijskih iger v Tokiu prihodnje leto ter vse do konca paraolimpijskih iger.