Čeprav je trener Primorske Jurica Golemac pred tekmo 10. kroga lige ABA proti Zadru poudarjal, da hrvaško moštvo v zadnjem obdobju igra precej bolje, je bilo jasno, da so Koprčani v vlogi strahovitega favorita. Gostitelji znova niso blesteli, a so na koncu mukoma izpolnili nalogo in prišli do nove zmage, s katero so se na lestvici na drugem mestu izenačili s Cedevito Olimpijo in Partizanom.

Poraz proti Ciboni pred tednom dni je razkril, da je Primorska v zadnjem obdobju nekoliko padla v formi. To se je potrdilo tudi na današnjem obračunu z Zadrom. Koprčani se namreč nikakor niso uspeli razigrati v napadu, kar je bila tudi posledica slabše igre nosilcev igre Lancea Harrisa in Marka Jagodića Kuridža. A so imeli tigri zato zelo razpoloženega Ivana Marinkovića, ki je do glavnega odmora dosegel 15 točk. Kar deset jih je prišlo po asistencah Žana Marka Šiško, ki jih je skupno v prvem polčasu zbral kar deset.

Primorska je ob koncu druge četrtine z delnim izidom 11:0 prevzela nadzor nad obračunom, a le za kratek čas, saj si je Zadar s petimi zaporednimi točkami izboril dobro izhodišče pred drugim polčasom. Ko se je v nadaljevanju Šiško razigral še strelsko (skupno 10 točk, 17 asistenc in devet skokov) in je svoje dodal Harris, je kazalo, da bodo Koprčani prišli do mirne zmage. A gostje niso obupali, se minuto pred koncem približali na vsega točki zaostanka, vseeno pa jim je za preobrat zmanjkalo kakovosti.

»Za nami ni dober teden, saj nas tarejo poškodbe in bolezni. Eden tistih, na katere ne morem računati, je Čakarun, ki ima težave s kolenom, Kosi pa je bolan. Energija ni bila prava. Čestitam igralcem, saj so pokazali značaj in izvlekli pomembno zmago,« je bil zadovoljen domači trener Jurica Golemac.

Liga ABA, 10. krog: Krka – Mornar 67:76, Budućnost – Olimpija 93:80, C. zvezda – FMP 95:89 po podaljšku, Cibona – Igokea 66:91, Mega – Partizan 77:98, vrstni red: Budućnost 9-1, Partizan, Olimpija in Primorska po 7-3, Crvena zvezda in FMP po 6-4, Mornar 5-5, Krka in Cibona po 4-6, Igokea in Mega po 2-8, Zadar 1-9.