Ob koncu jesenskega dela v prvi slovenski nogometni ligi smo pripravili statistični pregled. Od desetih klubov so štirje med sezono zamenjali trenerje. Olimpija (Safet Hadžić), Aluminij (Slobodan Grubor), Maribor (Darko Milanič), Celje (Dušan Kosič), Mura (Ante Šimundža) in Bravo (Dejan Grabić) so jesen sklenili z istimi, s katerimi so sezono začeli.

Rekorder po menjavah je Rudar, saj so ga vodili kar štirje trenerji (Almir Suljemanović, Jani Žilnik, Nikola Jaroš, Andreja Panadić), a je klub vseskozi zadnji na lestvici in na poti v drugo ligo. Ob tem je zanimivo, da Velenjčani vodijo na lestvici športnega obnašanja, na kateri sta na dnu Olimpija in Maribor, kar je posledica predvsem izgredov navijačev. V Triglavu je Dejana Dončića po seriji slabih rezultatov zamenjal pomočnik Vlado Šmit in krivuljo rezultatov obrnil navzgor. V Domžalah je Simon Rožman po poraznem začetku sezone odstopil sam, njegov naslednik pa je nepričakovano postal Andrej Razdrh, saj ga je klub speljal novemu prvoligašu Taboru iz Sežane. Potem ko so Sežanci čez noč ostali brez trenerja, so zamenjavo našli v Velenjčanu Sulejmanoviću, ki pa je razočaran po zadnjem porazu s Celjem z 0:4 ponudil odstop, a vodstvo kluba o njem še ni razpravljalo.

Klubi so odigrali 100 tekem, na katerih so je bilo 47 zmag domačih moštev, 26 remijev in 27 zmag gostov. Nogometaši so dosegli 316 golov, od tega jih je bilo 27 iz enajstmetrovk, devet pa je bilo avtogolov. Povprečje na tekmo je tako 3,16 gola. Osmoljenec pri zapravljenih enajstmetrovkah je najboljši strelec lige Ante Vukušić (Olimpija), ki je zastreljal tri kazenske strele. Jesen si bo zapomnil tudi centralni branilec Mure Matic Maruško, ki je dosegel dva avtogola. Tekme, na katerih je zaigralo 277 nogometašev, si je ogledalo 144.371 gledalcev, kar pomeni povprečje 1443 gledalcev na tekmo. 19 sodnikov je pokazalo 408 rumenih in 26 rdečih kartonov.

Najvišjo zmago jesenskega dela prvenstva je dosegel Aluminij, ko je premagal Triglav z 8:1. Zanimive so tudi naslednje serije. Maribor ima šest zmag zapored (od 7. do 12. kroga) in tri remije v nizu (od 2. do 4. kroga). Triglav je nanizal sedem porazov (od 4. do 10. kroga). Osem tekem je bila dolga serija neporaženosti Aluminija (od 1. do 8. kroga) in Mure (od 9. do 16. kroga). Brez zmage na 20 tekmah je ostal Rudar, Domžale pa so kar 13 tekem v nizu odigral brez remija (od 8. do 20. kroga).