Po poročanju francoske tiskovna agencije AFP so se nemški, francoski in britanski veleposlanik v nedeljo sešli z iraškim premierjem Adelom Abdulom Mahdijem, ki opravlja tekoče posle. V pogovorih so izpostavili, da nobeni oboroženi skupini ne bi smeli dovoliti delovati brez nadzora države.

Kanadski veleposlanik pa je ocenil, da država "oboroženim skupinam s posebnimi nameni" ne bi smela dovoliti prostega gibanja.

V noči na soboto in v soboto je bilo v napadu strelcev v Bagdadu ubitih najmanj 20 ljudi, kar predstavlja enega najbolj nasilnih dogodkov v zadnjih tednih protestov. V ločenem incidentu je dron odvrgel bombo na dom vplivnega klerika Moktade al Sadra, ki je sicer v tujini.

Nemiri in protesti so se v Iraku začeli oktobra, ljudi pa je na ulice pognalo nezadovoljstvo zaradi korupcije, brezposelnosti, slabih javnih storitev in vpliva Irana. Pretežno mlajši protestniki, ki se med drugim redno zbirajo na trgu Tahriri v Bagdadu, se že dolgo bojijo zdrsa v kaos in zadnji dogodki tem strahovom pritrjujejo. Od začetka protestov je v državi umrlo že več kot 400 ljudi.