»Zelo dobro se počutim in sem vesela. Psihično ni bilo najlažje, a smo delo z ekipo opravili zelo dobro. Proga pa je bila zelo težka, imela sem občutek, kot da gre za gorski tek,« je povedala Lukanova. Devetnajstletnica je tudi letošnja mladinska evropska prvakinja na 5000 metrov in je bila med favoritinjami za visoka mesta, kar je pred odhodom na EP jasno in razločno z napovedjo medalje potrdila tudi sama.

»S srebrno medaljo sem zelo zadovoljna. Proga je bila izjemno zahtevna, spominjala je na gorski tek. Praktično ni bilo delčka, kjer bi lahko počival, delati je morala tudi glava. Presenečenj ni bilo, na vrhu smo bile vse favoritinje za zmago, evropske prvakinje različnih disciplin. Sama sem odtekla tako, kot smo načrtovali, lahko bi rekla, da skoraj optimalno. Letošnja sezona je bila res odlična, drugo leto pa bo cilj norma za evropsko prvenstvo v Parizu,« je za Atletsko zvezo Slovenije še dejala mlada atletinja.

Za Lukanovo je izvrstna sezona, v kateri je zelo napredovala. Poleg mladinskega evropskega naslova je popravila številne državne rekorde, med drugim tudi dva članska v teku na 2000 metrov in cestnem teku na 10 kilometrov. Slednjega je dosegla konec oktobra na ljubljanskem maratonu, ko je dokazala, da je odlično pripravljena tudi za zadnjo tekmo sezone.

Članica ljubljanskega Massa je osvojila tretje odličje za Slovenijo na EP v krosih.