To je bila osemnajsta tekma v nizu, na kateri je 20-letni Ljubljančan izpolnil omenjeni statistični izplen. Prvi na tej lestvici je legendarni Oscar Robertson, ki mu je ta dosežek uspel 29-krat v nizu., Michaela Jordana pa lahko Dončić prehiti že v noči z nedelje na ponedeljek, ko bodo Mavericks doma gostili Sacramento Kings.

Dallas je nocoj New Orleans Pelicans premagal s kar 130:84. Dončić je tako lahko nekoliko počival in v igri vztrajal zgolj 26 minut. Trojke je metal 2:8, iz igre 8:15, proste mete pa 8:10. Znova pa je slovenski as navduševal z vsestransko igro, pri čemer je razigraval svoje soigralce z atraktivnimi podajami.

»Trenutno igramo res dobro, a moja želja je, da tovrstne predstave prikažemo tudi na koncu sezone. Smo šele zakorakali v novo sezono, upam, da bomo tako tudi nadaljevali,« je po zmagi nad New Orleansom v svojem slogu dejal najboljši igralec zahodne konference, ki je s svojimi sijajnimi predstavami dodobra pretresel ameriška košarkarska tla.

To je sicer šestnajsta zmaga ekipe iz Teksasa, ki je trenutno druga najboljša v zahodni konferenci in peta v ligi NBA. Po omenjeni tekmi s Sacramentom Teksačane dvanajstega decembra čaka gostovanje v Detroitu, dva dni pozneje pa bo v Dallas prišel Miami Heat na čelu z Goranom Dragićem.