Slovenci so včeraj zelo slabo začeli kvalifikacijske nastope v Nižnem Tagilu v Rusiji, danes pa je sprva kazalo celo na morebitno zmago Petra Prevca, ki je po najdaljšem prvem skoku (133,5 m) vodil pred Piotrom Żyło (131 m) in Philippom Aschenwaldom (129 m). Namesto vrhunske uvrstitve je v drugem delu sledil slabši skok vodilnega Prevca, ki se je moral zadovoljiti s končnim 8. mestom.

Poleg Prevca je v finalu od Slovencev nastopil le še Anže Lanišek, ki je na uvodnih dveh tekmah v Wisli in Ruki stal na zmagovalnem odru. Tokrat je bil 23-letni skakalec po polovici tekme na 12. mestu, nato pa v finalu nazadoval na 14. mesto.

Zmage se je presenetljivo veselil Japonec Sato, ki se je v Nižnjem Tagilu prvič v karieri povzpel na najvišjo stopničko. za njim sta mesti na stopničkah zapolnila Nemec Karl Geiger in Avstrijec Aschenwald.

Preostali člani slovenske ekipe so skočili preslabo za finale. Domen Prevc (115 metrov) je nastop zaključil na 37., Tilen Bartol (113,5) na 38., Rok Justin (106) pa še bolj skromno na 47. mestu. Že v petkovih kvalifikacijah sta obstala najboljši Slovenec lansko zimo Timi Zajc in Anže Semenič. Jutri z začetkom ob 15.30 sledi še druga posamična tekma v Rusiji.