Skakalke so deveto sezono svetovnega pokala začele s tekmo v Lillehammerju. Zmagala je trenutno nedosegljiva Maren Lundby, ki je z veliko prednostjo vodila že po prvi seriji, na koncu pa je zmagala z več kot 24 točk razlike pred drugouvrščeno Evo Pinkeling, tretja pa je bila njena sorojakinja Chiara Hoelzl. Norvežanka se je sicer lani na najvišjo stopničko uvrstila na kar 12 tekmah svetovnega pokala

Ema Klinec, ki se je vrnila po poškodbi, je v prvem poizkusu pristala pri 129 metrih. Po prvem dejanju je bila peta, nato pa si je z dobrim drugim skokom priborila četrto mesto, ki si ga je ob enakem številu točk razdelila z Japonko Juki Ito. V finale so se prebile še Urša Bogataj, ki je končala na 16. mestu, Nika Križnar, ki je s 13. napredovala na 11. mesto in Maja Vtič na 29. mestu.

Brez finala sta na uvodni tekmi sezone ostali dve slovenski skakalki; Špela Rogelj je v konkurenci 40 tekmovalk zasedla 34., Jerneja Brecl pa 35. mesto. V nedeljo bo v Lillehammerju na sporedu še ena tekma svetovnega pokala, prva serija se bo začela ob 14. uri.