V petek zvečer, nekaj minut po 22. uri, so bili policisti obveščeni, da se je zgodila prometna nesreča v Kostrivnici na območju Policijske postaje Šentjur. Gre za regionalno cesto med Šentjurjem in Planino, kjer se je huda prometna nesreča zgodila tudi že 11. novembra. V njej pa je umrla 46-letna domačinka, ki je trčila v zadnji del tovornega vozila, ki je pred tem zaviral pred mostom, ker se je srečeval z nasproti vozečim se še enim tovornim vozilom.

Tri nesreče terjale po dve življenji hkrati

Kako hude so bile posledice petkove nesreče, so policisti, gasilci in reševalci spoznali šele, ko so prispeli na kraj in ugotovili, da dvema moškima, ki sta bila skupaj v enem avtomobilu, ni pomoči. Njune poškodbe so bile tako hude, da sta umrla na kraju. Zdravniško pomoč so ponudili le vozniku, v katerega vozilo sta trčila prej omenjena, ki naj bi ju zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na nasprotni vozni pas. Kot je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje, so policisti na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 32-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Planine proti Šentjurju in je v dolgem levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljal 33-letni voznik osebnega vozila. »Vozili sta trčili. Pri tem sta 32-letni voznik in njegov 26-letni sopotnik na kraju nesreče umrla. Triintridesetletni voznik v drugem vozilu pa se je v trčenju hudo poškodoval,« je posledice strnila Trbulinova. In dodala, da je letos v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje, ki poleg celjske zajema tudi koroško regijo, umrlo že 25 ljudi, medtem ko jih je lani v enakem obdobju le 12, v celotnem lanskem letu pa 13. Kar tri prometne nesreče pa so terjale dve življenji hkrati. Zadnja, petkova, ki se je zgodila na območju občine Šentjur, oktobra sta umrla dva motorista na območju Zreč, marca pa dva voznika v nesreči, ki se je zgodila v Ločici pri Vranskem.

Bila sta sodelavca

Kot smo izvedeli, sta v petek zvečer umrla voznik in njegov sopotnik, ki sta bila sodelavca in sta se po 22. uri, ko sta končala popoldansko izmeno, vračala iz službe v planinskem Tajfunu. Družila sta se tudi v prostem času, saj sta bila pogosto na odbojkarskih igriščih, udeleževala sta se tudi lokalnih odbojkarskih turnirjev. »Prijazna, nasmejana, delovna in res prijetna fanta,« ju opisujejo domačini. Da sta se vračala iz službe skupaj, torej ni naključje, čeprav naj bi ravno v petek 32-letnik, ki je sedel za volanom, celo zamenjal izmeno s sodelavcem, kar pomeni, da bi moral biti v službi že dopoldan. Tako pa sta prijatelja in sodelavca obenem ravno v petek delala v popoldanski izmeni in se zato tudi skupaj odpeljala proti domu, kjer so ju njuni najbližji ta večer čakali zaman.

Kot so nam še povedali domačini, je bila cesta v petek zvečer na tem odseku spolzka, po nesreči naj bi zato zaukazali posipanje na vseh cestah na tem območju. Prav tako je cesta slaba in »hinavska«, saj po daljši ravnini zavije v nepregleden ovinek, kar marsikoga, ki je ni vajen, preseneti. A omenjena sta to cesto dobro poznala, ker sta se po njej vozila skoraj vsak dan v službo, zato je bila verjetno usodna neprilagojena hitrost, kot sklepajo tudi na policiji.