Na drevišnjem koncertu ob Dragojevićevem rojstnem dnevu z naslovom enega Oliverjevih albumov Vridilo je bodo nastopili prijatelji in kolegi pokojnega glasbenika, kot so Gibonni, Petar Grašo, Tedi Spalato, Stjepan Hauzer in Elvis Stanić. Med drugim bodo na odru tudi člani nekdanje Dragojevićeve dolgoletne spremljevalne glasbene skupine Dupini in zagrebški pevski zbor Izvor.

Nastop je potrdila tudi zagrebška filharmonija, ki jo je Dragojević pred dvema letoma nameraval pripeljati v Spaladium areno za svoj veliki koncert OLIVERovih70. Zagrebški filharmoniki bodo igrali Oliverjeve pesmi pod taktirko maestra Alena Bjelinskog. "Veliko nas bo na odru, združenih v želji, da bomo znova z njim. Neučakani pričakujemo december v Splitu", so izjavo Bjelinskega objavili na spletni strani zagrebške filharmonije. Spomnili so, da so zagrebški filharmoniki večkrat nastopili z Dragojevićem.

Dragojević je leta 2107 zbolel za rakom na pljučih, a je iz bolniške postelje načrtoval veliki koncert ob svojem življenjskem jubileju. Takrat je napovedal večer čudovitih skladb, dobre zabave ob najboljši video in avdio produkciji. Izbral je tudi več kot 20 pesmi za svoj program. Organizatorji današnjega koncerta, med katerimi je tudi Gibonni, so napovedali, da bodo sledili Oliverjevim koncertnim načrtom.

Zanimanje Splitčanov za letošnji koncertni spektakel Oliverju v čast je bil velik. Čeprav ni bilo velikih napovedi, so vse vstopnice prodali v mesecu dni, potem ko so se septembra pojavili plakati z napovedjo koncerta, na katerih sploh ni bilo imen izvajalcev, je nedavno objavil splitski časnik Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.

Eden najbolj priljubljenih hrvaških pevcev je lanskega julija preminil v 71. letu starosti za posledicami raka na pljučih. Na Hrvaškem je bil dan pogreba velikana hrvaške glasbe razglašen za dan žalovanja.

V svoji dolgoletni glasbeni karieri je posnel 23 studijskih albumov, objavljene pa so tudi številne kompilacije njegovih uspešnic. Nastopil je na mnogih prestižnih koncertnih prizoriščih, kot so pariška Olimpija, londonski Royal Albert Hall, newyorški Carnegie Hall in operna hiša v Sydneyju. Prejel je vrsto nagrad glasbenih strokovnjakov in občinstva, med njimi več hrvaških glasbenih nagrad porin.