18-letni Jonty Bravery ostaja v priporu, kjer čaka na psihiatrično oceno ter izrek kazni 17. februarja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Šestletnik je zaradi padca utrpel poškodbo hrbtenice ter zlom nog in roke. Dogodek se je zgodil pred zgroženimi očmi številnih obiskovalcev galerije 4. avgusta letos.

Bravery je bil v času napada star 17 let. V današnji videopovezavi je potrdil svoje ime ter dodal, da je njegova narodnost »beli Britanec«. Na vprašanje, kako se izreka o krivdi je dejal: "Priznavam krivdo. Krivdo, da, pravilno."

Njegova odvetnica Philippa McAtasney je na sodišču dejala, da ima njen klient motnje avtističnega spektra, obsesivno kompulzivno motnjo in naj bi najverjetneje imel tudi osebnostjo motnjo. Tožilka Emma Jones je primer opisala kot "poguben in pretresljiv".

Starši šestletnika so 10. novembra na spletni strani za zbiranje prispevkov GoFundMe objavili, da so za zdravljenje doslej zbrali več kot 178.000 evrov ter da deček dobro napreduje. "Sedaj ga lahko na invalidskem vozičku odpeljemo ven in lahko diha sveži zrak. Lahko se smeji in šali ter je začel ponovno premikati noge, so sporočili.

Galerija Tate Modern je ena od najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v Londonu.