Kako velika je bila zmaga Cedevite Olimpije proti Crveni zvezdi, je potrdil četrtkov obračun Beograjčanov v evroligi, ko so v gosteh na kolena spravili Milano in v najelitnejšem evropskem tekmovanju dosegli tretjo zaporedno zmago. Moštvo trenerja Dragana Šakote je torej v odlični formi, a je bilo v Ljubljani večino tekme v podrejenem položaju. Če bodo zmaji ponovili nedeljsko predstavo, potem se lahko nadejajo ugodnega izida tudi v 10. krogu lige ABA, ko bodo danes gostovali pri vodilni Budućnosti, ki ima na lestvici zmago več.

Olimpijo v Podgorici čaka izjemno težko delo, saj Budućnost ne skriva ambicij po končni zmagi in preboju v evroligo. Črnogorsko moštvo je do zdaj v jadranskem tekmovanju klonilo zgolj enkrat, ko jih je v dvorani Morača ugnala Primorska. Ljubljančani so sicer v pripravljalnem obdobju (79:70) in polfinalu superpokala lige ABA (103:75) Budućnost premagali, a je trenutno to povsem drugačno moštvo. Trenerja Slobodona Subotića je zamenjal Petar Mijović, okrepil pa odlični ameriški branilec Sean Kilpatrick. Ob tem Olimpija Budućnosti na njenem parketu ni premagala vse od sezone 2013/14. »Čaka nas dobra preizkušnja, sploh če upoštevamo dejstvo, da je Budućnost trenutno v odlični formi in da zaseda prvo mesto na lestvici. Po porazu proti Primorski so nanizali šest zaporednih zmag. S prihodom novega glavnega trenerja je ekipa odreagirala na takšen način, kot so si vsi v vodstvu kluba zagotovo tudi želeli. Čaka nas zahtevna tekma, a smo imeli dovolj časa, da se pripravimo na obračun. Nimamo večjih težav s poškodbami, zato pričakujem, da bomo prikazali dobro predstavo,« pravi trener Olimpije Slaven Rimac.

Budućnost je sicer v zadnjem krogu trepetala v Baru, saj je do zmag proti Mornarju prišla šele po dveh podaljških. Ravno Mornar pa bo tokratni nasprotnik Krke, ki priznava, da so gostje v Novem mestu v vlogi favorita, a hkrati poudarja, da so v dvorani Leona Štuklja padale že večje ekipe. »Mornar je letos sestavil odlično ekipo, kar potrjuje tudi zadnja zmaga, ko so v Fibini ligi prvakov premagali turški Gaziantep. Vemo, od kje pretijo največje nevarnosti. A vse se začne pri nas. Če ne bomo stoodstotni, potem nas čaka dolg večer. V nasprotnem primeru pa se lahko borimo za presenečenje,« sporoča trener Krke Vladimir Anzulović.

Liga ABA, 10. krog: Cibona – Igokea, Mega – Partizan, danes ob 18. uri: Budućnost – Olimpija, ob 20. uri: Krka – Mornar, jutri ob 18. uri: Zvezda – FMP, ponedeljek ob 18. uri: Primorska – Zadar.