Namestnica vodje Lenarčičevega kabineta je Belgijka Natalie Pauwels. Poleg tega bodo v njem še Nemec Kim Eling, Francoz Roland Sourd, Poljakinja Kasia Jurczak, Mateja Munda kot osebna asistentka in Tina Štrafela, dosedanja govorka na slovenskem veleposlaništvu pri EU, ki bo pristojna za komunikacijo.

V osnovi je kabinet običajnega komisarja šestčlanski, vendar ga je mogoče razširiti na sedem članov. Skupaj s podpornim osebjem naj bi Lenarčičeva ekipa štela 15 članov, med katerimi so poleg članov kabineta še asistenti in poslovni sekretarji. Med njimi sta še dve Slovenki, asistentka Jasna Pajnkihar in poslovna sekretarka Živa Kokolj.

V Lenarčičevi ekipi je bistveno več žensk kot moških. V njej je pet Slovencev, sicer pa še državljani Belgije, Francije, Nemčije, Danske, Bolgarije, Italije in Poljske. Ekipa je strokovno močna in izkušena, veliko članov Lenarčičevega kabineta je že delalo po drugih kabinetih.

Edina Slovenka med člani kabinetov neslovenskih komisarjev je Maja Kocijančič, ki je v kabinetu komisarja za širitev Oliverja Varhelyija pristojna za komunikacijo ter za Severno Makedonijo in Albanijo. Kocijančičeva je bila v minulih desetih letih govorka visoke zunanjepolitične predstavnice unije - najprej Catherine Ashton, nato Federice Mogherini. Je tudi prva in doslej edina govorka komisije iz Slovenije.

To je po razpoložljivih informacijah tudi prvič, odkar je Slovenija članica unije, da je kakšen slovenski državljan član kabineta neslovenskih komisarjev. V širših komisarskih ekipah so sicer Slovenci bili že v preteklosti. Tudi tokrat sta v širših ekipah dve Slovenki, Petra Petan kot asistentka pri komisarju Paolu Gentiloniju in Alenka Hrastar kot poslovna sekretarka pri Varhelyiju.

Tudi med člani kabineta predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela je po neuradnih informacijah Slovenka Martina Lodrant. Uradno te informacije za zdaj ni bilo mogoče preveriti. V Michelovi tiskovni službi pravijo, da informacij o članih ne bodo dajali, dokler ne bo sestava dokončno potrjena.

Nova predsednica komisije Ursula von der Leyen sicer izpostavlja, da so vsi kabineti komisarjev spolno uravnoteženi, kar označuje za "majhno revolucijo". A vendar na vodilnih položajih prevladujejo moški - 22 vodij kabinetov je moških, s tem da informacije o vodji kabineta Francoza Thierryja Bretona, ki je bil potrjen med zadnjimi, za zdaj še ni.