Najvišje dnevne temperature bodo v severnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 9, ob morju okoli 12 stopinj Celzija. V soboto bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno. Drugod po Sloveniji bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. Jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju okoli 7, najvišje dnevne v severnih krajih okoli 5, drugod od 7 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo sprva dokaj jasno z meglo in nizko oblačnostjo po nižinah. Popoldne bo oblačnost od zahoda postopno naraščala. V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo, meja sneženja se bo popoldne in zvečer spuščala.

Vremenska slika: Nad južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad osrednjim Sredozemljem pa je plitvo ciklonsko območje. Od jugozahoda priteka k nam v višinah razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob severnem Jadranu in v krajih južno od nas bo pretežno oblačno, v Kvarnerju ter v Gorskem Kotarju bo lahko rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah marsikje megleno. V soboto bo ob severnem Jadranu in v krajih južno od nas pretežno oblačno, v Kvarnerju ter v Gorskem Kotarju bo lahko rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah marsikje megleno.

Biovreme: Danes in v soboto bodo manjše vremensko pogojene težave možne v južni polovici države, drugod bo vremenski vpliv ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden.